ZAGREBAČKO LJETO

Slavne opere na Bundeku

03.07.2013 u 10:47

Bionic
Reading

Ansambl Opere Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) u Zagrebu nastupit će u četvrtak 4. srpnja na ljetnoj pozornici zagrebačkog jezera Bundek, gdje će u sklopu Zagrebačkog kulturnog ljeta ZgKul pod ravnanjem maestra Nikše Bareze izvesti program 'Opera Zagrebu', sastavljen od izbora arija, isječaka i dueta iz poznatih opera u izvedbi zbora i orkestra zagrebačke nacionalne kuće

Program koncerta 'Opera Zagrebu' otvara uvertira iz opere 'Šišmiš' Johanna Straussa ml., nakon čega slijedi duet 'Barkarola' iz opere 'Hoffmanove priče' Jacquesa Offenbacha u izvedbi sopranistice Kristine Anđelke Đopar i mezzosopranistice Jelene Kordić, dok će 'Ariju Olympie' iz istoga djela izvesti sopranistica Ana Zebić.

Slijedi uvertira i arija Figara iz Rossinijeva 'Seviljskog brijača', koju će otpjevati bariton Ljubomir Puškarić, a Kristina Anđelka Đopar izvest će ariju Laurette iz Puccinijeve komične opere 'Gianni Schicchi'.

U programu je i 'Te Deum' iz 'Tosce', a Puccinijev se niz nastavlja intermezzom iz opere 'Manon Lescaut', te arijom Calafa iz 'Turandota'.

Slijede 'Polovjecki plesovi' iz "Kneza Igora" Aleksandra Borodina a koncert će zaključiti "Završno kolo" iz opere "Ero s onoga svijeta" hrvatskoga skladatelja Jakova Gotovca.

Još nastupaju Ozren Bilušić te Stjepan Franetović.