AUTOKINO I ONLINE

Slaven Knezović najavio Mostar film festival

07.10.2020 u 19:06

Bionic
Reading

Četrnaesto izdanje Mostar film festivala (MOFF) kojemu je na čelu hrvatski i bosanskohercegovački glumac Slaven Knezović održat će se od 16. do 20. listopada u tome gradu kojega će gledatelji moći pratiti u autokinu te online zbog opasnosti od širenja koronavirusa

Kako su u srijedu izvijestili iz vodstva MOFF-a na ovogodišnjem filmskom festivalu bit će prikazana najbolja regionalna filmska ostvarenja, a otvorit će ga film Mater hrvatskog redatelja Jure Pavlovića.

”Odlučili smo se za formu autokina gdje možemo ispoštovati sve mjere koje preporučuju stožeri civilne zaštite i ministarstva zdravstva. Posjetitelji će se osjećati sigurno u svojim automobilima i gledat će veliki ekran, možda jedan od najvećih u Europi”, rekao je na konferenciji za novinare direktor MOFF-a Slaven Knezović.

Po riječima umjetničke direktorice MOFF-a Maje Knezović Lasić, u petodnevnom programu ljubitelje filma ove godine očekuje natjecateljski, međunarodni, dokumentarni i kratki program te retrospektiva.

U natjecateljskom dijelu programa bit će prikazano deset filmova među kojima će stručni ocjenjivački sud odabrati najbolje glavne i sporedne glumce te nagraditi najboljeg debitanta.

Svi filmovi na MOFF-u bit će prikazani i na online platformi Tuzla film festivala.