Hrvatsko društvo likovnih umjetnika

Skupna izložba radova entuzijasta generacije 54+ koji su pohađali likovne i izvedbene radionice

03.01.2020 u 09:09

Bionic
Reading

Izložba radova polaznika umjetničkih radionica u Hrvatskom društvu likovnih umjetnika.

'Neki od njih su cijeli život čekali na trenutak kada će se moći baviti umjetnošću, dok su neki umjetnošću htjeli oplemeniti svoje umirovljeničke živote. Oni su generacije 54+, entuzijasti bez umjetničkog predznanja koji su tijekom 2019. godine pohađali likovne i izvedbene radionice u okviru projekta StArt - Umjetnost za kvalitetniji život osoba starijih od 54 godine u organizaciji Hrvatskog društva likovnih umjetnika. Iskustvom sedam radionica, dobili su priliku učiti kako stvarati te se predstavljaju svijetu u svojoj novoj ulozi - onoj umjetničkoj' stoji u najavi skupne izložbe koja će se otvoriti 10. siječnja u 19 sati u Galeriji Prsten, Dom Hrvatskog društva likovnih umjetnika (Meštrovićev paviljon).

Tom prilikom bit će objavljen i tiskani katalog čije će se predstavljanje održati 23. siječnja u 19 sati također u Galeriji Prsten. Izložba je otvorena do 26. siječnja 2020.

  • +5
Radovi generacije 54+ u Hrvatskom društvu likovnih umjetnika Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije/ arhiva HDLU

Cilj projekta je bio pružiti osobama starijim od 54 godine razvoj socijalnih, kognitivnih, emocionalnih i kreativnih vještina te direktan pristup kulturnim i umjetničkim sadržajima kroz suradnju sa suvremenim umjetnicima. 'Osjetljiva društvena skupina 54+ zahtjeva podršku zajednice kroz pripremu i osmišljavanje mirovine - perioda života u kojem dolazi do nagle promjene svakodnevnih navika te se javlja i potreba za usvajanjem novih vještina kako bi smisleno oblikovali svakodnevicu života' stoji u najavi.