'LJEPŠE I SVJEŽIJE'

Skulpture od životinjskih dijelova

  • Autor: S. F.
  • Zadnja izmjena 16.03.2009 09:28
  • Objavljeno 16.03.2009 u 07:00
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Iako na prvi pogled ostavljaju tek dojam da je nešto na njima neobično, skulpture umjetnice Heide Hatry izrađene su od raznih životinjskih dijelova

Glinene skulpture umjetnica je obložila neobrađenom kožom svinje, za usta je koristila sirovo meso, a oči su također pripadale svinjama. Heide Hatry je na svojoj internetskoj stranici objasnila da joj je namjera bila izraditi što je moguće 'životnije i realnije skulpture'.

heide hatry

heide hatry

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Umjetnica Heide Hatry pri izradi skulpture

Svoj je rad usporedila s poslom profesionalnih fotografa koji na slikama nastoje modele prikazati što 'ljepšima i svježijima'.

'I moje skulpture imaju uredno počešljanu kosu i smještene su u odgovarajuće poze. Ako vam je draže, možete moj rad usporediti s poslom mrtvozornika koji pokušava udahnuti život tamo gdje ga više nema', izjavila je Heide Hatry i dodala da je htjela izazvati intenzivne emocije kod posjetitelja.

Zbog prirode materijala od kojih su izrađene, na njezinoj izložbi 'Heads and Tales' koja se ovih dana održava u galeriji Pierre Menard u Cambridgeu, izložene su samo fotografije skulptura.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!