STRASTVENI PILOT

Skladatelj glazbe za 'Titanik' stradao u padu zrakoplova

23.06.2015 u 17:39

Bionic
Reading

Skladatelj James Horner poginuo je u ponedjeljak ujutro u padu zrakoplova nedaleko od Santa Barbare

Identitet osobe stradale u padu zrakoplova registriranog na Hornera nije odmah bio poznat, no tragičnu smrt skladatelja kasnije je objavom na Facebooku potvrdila njegova osobna tajnica Sylvia Patrycja.

'Izgubili smo predivnu osobu velika srca i nevjerojatnog talenta. Umro je radeći ono što je volio. Hvala vam svima na vašoj pomoći', napisala je Patrycja.

Jednomotorni sportski dvosjed S-312 Tucano MK1, prema pisanju The Gurdiana, srušio se oko 9.30 sati po lokalnom vremenu na području državne šume Los Padres. U zrakoplovu nije bilo nikog osim stradalog Hornera.

Posjedovao je nekoliko zrakoplova i bio obučen za pilota. Prije nego što je vijest o njegovoj smrti objavljena, obiteljski odvjetnik Jay Cooper je potvrdio da je srušeni zrakoplov bio njegov.

James Horner rođen je u Los Angelesu 1953. godine. Skladanje glazbe za koncertne dvorane brzo zamjenjuje skladanjem za Hollywood, a prvu nominaciju za Oscar zaradio je za film 'Alien'. Skladao je glazbu za više od stotinu filmova, među kojima i 'Hrabro srce', 'Apollo 13' i 'Genijalan um'. Dobitnik je Oscara, Zlatnog globusa i Grammyja za glazbu u 'Titaniku', velikom filmskom hitu Jamesa Camerona iz 1997. koju je otpjevala kanadska pjevačica Céline Dion. S Cameronom je surađivao i na filmu 'Avatar'.

Celine Dion - My Heart Will Go On