PX3

Saša Ćetković nagrađen na prestižnom fotografskom natjecanju u Parizu

  • Autor: T.Ba.
  • Zadnja izmjena 06.07.2018 19:14
  • Objavljeno 06.07.2018 u 19:03
Saša Ćetković nagrađen je za seriju portreta 'Aging in Style'

Saša Ćetković nagrađen je za seriju portreta 'Aging in Style'

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Saša Ćetković

Fotograf Saša Ćetković brončani je pobjednik na natjecanju PX3 2018, Prix de la Photographie Paris, sa serijom fotografija od pet portreta pod nazivom 'Aging in style'

'Stariji ljudi, mada često zanemareni, najčešće imaju najzanimljivije priče, a ovim sam ih fotografijama htio zabilježiti', pojasnio je Ćetković seriju portreta 'Stariti sa stilom' za koju je dobio nagradu, a koja se može vidjeti na ovom linku.

Na natjecanju PX3 ove je godine sudjelovalo tisuće kandidata iz 85 zemalja, a komisiju su činili najvažniji međunarodni stručnjaci fotografske industrije, poput Carla Johnsona, kustosa fotografije u Kongresnoj knjižnici u Washingtonu, Marka Heflina, direktora njujorškog American Illustration + American Photography, Gillesa Raynaldyja, direktora pariškog Purposea, Natalie Johnson, urednice londonskog magazina Digital Photographer, Natalie Belayche, direktorica Visual Delighta iz Pariza, Chiara Mariani, foto urednica taliijanskog Corriere della Sera, Alice Gabriner, urednica njujorškog magazina World Picture Time i mnogih drugih.

PX3 nastoji promovirati uvažavanje fotografije, otkrivati nove talente te predstaviti fotografe iz cijelog svijeta umjetničkoj zajednici Pariza. Pobjedničke fotografije izložene su u cijenjenoj galeriji u Parizu te objavljene u visokoj kvaliteti u PX3 godišnjem katalogu.

Nagrađenje fotografije Saše Ćetkovića

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Foto Saša Ćetković

Saša Ćetković rođen je u Zagrebu, gdje je završio Školu za primijenjenu umjetnost i dizajn na odjelu fotografije. U Francuskoj je  2018. dobio i nagradu FIAP Ribbon od međunarodne organizacije fotografske umjetnosti u Vernonu. Godinu ranije, 2017. osvojio je treće mjesto u kategoriji portreta kao finalist međunarodnog natječaja Rovinj Photodays, u konkurenciji 8600 fotografija od 600 fotografa iz 27 država. Glavni selektor ocjenjivačkog suda bio je Willie Ostreman.

  • +12
  • +9

Saša Ćetković - raniji radovi

Izvor: Pixsell / Autor: Anto Magzan/PIXSELL

U 2016. osvojio je dvije prve nagrade u Zagrebu, na natječaju kazališta Gavella 'Kao na nebu' i natječaju Kultura u fokusu u kategoriji Portret umjetnika koja je ujedno i pobjednička fotografija svih kategorija. Iste godine dobiva pet nagrada na međunarodnim salonima FIAP-a u Argentini, Turskoj, Norveškoj, Francuskoj i Kirgistanu.

Na salonima fotografije pod visokim pokroviteljstvom međunarodne organizacije fotografske umjetnosti (FIAP) ima više od 46 prihvaćenih fotografija u 20 zemalja.

U Hrvatskoj je sudjelovao na 31 izložbi od kojih su 10 samostalne. Član je ULUPUH-a.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!