od 14. do 21. kolovoza

Sarajevo Film Festival: Publika će moći pogledati filmove na festivalskoj platformi

11.08.2020 u 13:09

Bionic
Reading

Sarajevo Film Festival platformom ondemand.sff.ba filmskim autorima pruža mjesto gdje mogu prikazati svoja ostvarenja, a festivalskoj publici omogućava uvid u najbolje od regionalne i svjetske produkcije. Prijavom na nju mogu se pogledati najnoviji filmove iz domaće, regionalne i svjetske produkcije na mobilnom uređaju

Zahvaljujući festivalskoj online platformi, publika ima priliku doživjeti posebno filmsko iskustvo u društvu i na lokaciji koju sami izaberu.

Programi i prateći sadržaji

Na ondemand.sff.ba dostupni su svi programi Sarajevo Film Festivala. Natjecateljski program – igrani film, Natjecateljski program – dokumentarni film, Natjecateljski - kratki film, Natjecateljski program – studentski film, Open Air program i Pretpremijere serije ponudit će publici niz svjetskih i internacionalnih premijera. Presjek najboljih regionalnih filmova iz protekle godine moći ćete pratiti u okviru programa U fokusu. Program Posvećeno donosi filmove ovogodišnjeg dobitnika Počasnog Srca Sarajeva, meksičkog redatelja Michela Franca. Predstavit ćemo i brojna recentna ostvarenja svjetske kinematografije u okviru festivalskih sekcija Kinoscope, Summer Screen, Dan ljudskih prava, SFF Partner Presents, Suočavanje s prošlošću, Dječji program, TeenArena, a pregled bh. filmskih ostvarenja iz protekle godine donosi program BH film.

Publika festivala moći će pogledati i brojne prateće sadržaje, među kojima su i Masterclass razgovori s pet renomiranih filmskih stvaraoca: ovogodišnjim dobitnikom Počasnog Srca Sarajeva Madsom Mikkelsenom, Michelom Hazanaviciusom, Bérénice Bejo, Michelom Francom i Rithyjem Panhom. Program Masterclass razgovora realizira se u suradnji s uglednim filmskim magazinom Variety iz Los Angelesa i bit će dostupan širom svijeta preko Variety Streaming Rooma. Razgovore o trendovima u suvremenoj filmskoj industriji, u kojima će sudjelovati i najznačajniji filmski profesionalci iz čitavog svijeta, također ćete moći pratiti na ondemand.sff.ba, kao dio programa CineLink Talks, koji je realiziran u suradnji s Documentary Campusom i renomiranim filmskim magazinom Screen International.

Ondemand.sff.ba razvijen je u suradnji sa stream servisom Shift72, vodećom kompanijom na polju on demand festivala i Festival Scope, online platformom za filmske profesionalce. Na ovom linku: https://youtu.be/cpZVWaaVVPc je video vodić za korištenje ONDEMAND.SFF.BA platforme i kupovinu ulaznica

Više o platformi

Ondemand.sff.ba je VOD (video on demand) platforma koja vam omogućava pretplatu na kompletan program dostupan 7 dana, ali i mogućnost izbora pojedinačnih naslova, paketa filmova i pratećih sadržaja. S ondemand.sff.ba Sarajevo Film Festival je u mogućnosti da svoj program ponudi publici gdje god se ona nalazila u svijetu. Sadržaj VOD platforme ondemand.sff.ba će biti dostupan za gledanje na datumima naznačenim na svakom pojedinačnom filmu.

Sadržaj platforme dostupan je na različitim teritorijima:

1. Filmovi dostupni za gledanje u Bosni i Hercegovini;

2. Filmovi dostupni za gledanje u Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji, Crnoj Gori, Kosovu i Sjevernoj Makedoniji;

3. Filmovi dostupni za gledanje u cijelom svijetu.

Paketi, odnosno dostupnost sadržaja, isključivo su uvjetovani prikazivačkim VOD pravima za teritorije za koje je Sarajevo Film Festival bio u mogućnosti osigurati prava za prikazivanje.

Filmovi dostupni za gledanje na navedenim teritorijima su raspoređeni u pakete, tako da možete provjeriti prije kupovine koji su sve filmovi dostupni na vašem teritoriju. Moguće je kupiti, odnosno iznajmiti sve filmove koji su dostupni na vašem teritoriju kupovinom paketa, a takođe je moguće iznajmiti pojedinačne filmove za gledanje. Nakon kupovine, odnosno na datum koji je naznačen na svakom filmu, film će biti dostupan za gledanje. Nakon što započnete gledanje prvi put, imate 48 sati za odgledati film. Film je moguće stopirati, gledati od početka, ili nastaviti gledanje od trenutka na kojem ste zaustavili. Festival počinje svjetskom premijerom filma 'Koncentriši se, baba' Pjera Žalice 14. kolovoza.