ilustracije

Rockmark objavio monografiju Borisa Pleše 'It’s Not Only Rock ‘N’ Roll'

17.11.2022 u 10:34

Bionic
Reading

Glazbena knjižara Rockmark objavila je monografiju Borisa Pleše 'It’s Not Only Rock ‘N’ Roll' koja na više od 400 stranica donosi najnovije radove ovog grafičkog dizajnera iz serije digitalnih vektorskih ilustracija čije su teme glazba, film i književnost

Boris Pleša je grafički dizajner iz Zagreba. Profesionalni je član Hrvatskog dizajnerskog društva i Hrvatske udruge likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti.

Uz svoj svakodnevni posao – i kako bi mogao još nečime zabaviti mozak – posljednjih nekoliko godina radi na seriji digitalnih vektorskih ilustracija pod nazivom "It’s Not Only Rock ‘N’ Roll".

Zadatak je koristiti što manje grafičkih elemenata i boja, u pokušaju stvaranja jednostavne grafike koja priča priču, portretira osobu ili prati pjesmu.

Glazba, film, književnost i analogno-digitalne dileme suvremenog života najčešće su teme ove serije. Njegovi minimalistički plakati izlagani su na velikom broju izložbi, umjetničkih sajmova i festivala, a pronašli su dom i na bezbrojnim zidovima privatnih i javnih prostora u više od pedeset zemalja na šest kontinenata.

"U Borisovim radovima od sada možete uživati i u formatu opsežne monografije od preko 400 stranica", poručuju iz Rockmarka.