ovog petka

'Robin Hood' premijerno u Dječjem kazalištu Dubrava

03.05.2021 u 08:29

Bionic
Reading

Tko je danas Robin Hood, ima li ga uopće među nama? Zašto se i dalje isplati boriti za pravdu? Kako se društvo može učiniti boljim i pravednijim? To su tek neka od pitanja kojima se na kazališnim daskama Dječjeg kazališta Dubrava bavi nova predstava 'Robin Hood', suvremena interpretacija poznate legende o junaku koji se, kradući od bogatih, borio za potlačene i siromašne

Ovaj kazališni Robin Hood smješten je u današnji kontekst, odnosno jedan zagrebački kvart, u kojem se okupljaju klinci koji svojim intervencijama rješavaju različite društvene nepravde. Naslovni junak Robi inspiraciju traži upravo u legendarnoj povijesnoj priči o velikodušnom dobrotvorcu, u svom zamišljaju i postaje Robin Hood, a njegovi prijatelji uskaču u različite uloge iz legende, stoji u priopćenju.

Predstava je namijenjena uzrastu 6+, ali zbog svog snažnog društvenog angažmana kojim potiče mlade da osvijeste socijalna pitanja, problem društvene nejednakosti, siromaštva i nepravde, idealna publika s kojom najbolje komunicira su gledatelji rane adolescentske dobi od 10 do 13 godina.

Režiju potpisuje iskusna i hvaljena redateljica Iva Srnec Hamer, autor teksta je Dina Vukelić, a glumačku ekipu čine – Katarina Strahinić Madirazza, Matej Đurđević, Danijela Evđenić, Denis Bosak i Eugen Stjepan Višić. Za multifunkcionalnu i vizualno dopadljivu scenografiju čijom se transformacijom i animacijom stvaraju prostori iz svijeta Robina Hooda, poput šume, dvorca i tamnice, zaslužna je Melita Omeragić, dok je kostime osmislila Ana Trišler.

Atraktivnosti predstave, u kojoj će uživati i stari i mladi, doprinosi i glazba Sunčice Dropulić, obilje humorističnih elemenata, kao i koreografija s akcijskim scenama i mačevanjem i lukom i strijelom, koja je povjerena Sandri Banić Naumovski i Ivici Škari.

Svečana premijera predstave 'Robin Hood' održat će se u petak 7. svibnja u Dječjem kazalištu Dubrava, a sljedeće izvedbe slijede, odmah dan poslije 8. svibnja, te potkraj mjeseca, 29. svibnja. Zbog epidemioloških mjera, broj mjesta u gledalištu je smanjen, a ulaznice se mogu rezervirati i kupiti na https://kazalistedubrava.hr/predstave/rezervacija-ulaznica/ ili broj 01-2050-030.