GLAZBENO-SCENSKI SPEKTAKL

Robert Kurbaša i Elma Burnić predstavljaju mističnu noć sevdaha

05.06.2013 u 15:01

Bionic
Reading

Jeste li se ikad zapitali što je to zapravo sevdah? Što ga čini toliko posebnim, toliko utkanim u dušu? Sevdah je ljepota koju čovjek osjeća kao što osjeća behar. U sevdahu se uživa cijelim bićem, a vrijeme na tren zastane... Glazbeno-scenski spektakl Mistična noć sevdaha na kojem nastupaju glumac Robert Kurbaša i glazbenica Elma Burnić održat će se 20. lipnja u zagrebačkom kazalištu Komedija s početkom u 20 sati

U pratnji bogate zvučne rapsodije kontrabasa, violine, klavira i perkusija – kantautorica Elma Burnić predstavit će publici sve umjetničko bogatstvo emocijama nabijenog sevdaha, a poznato glumačko lice, Robert Kurbaša, recitirat će najljepše ljubavne stihove perzijskih mistika, Rumija i Hafiza, te dotaknuti vječna pitanja o životu, prolaznosti i istinskim vrijednostima...Uz atraktivan performans trbušnih plesačica iz plesne skupine Habibi ovaj će glazbeno-scenski spektakl s orijentalnim scenografskim elementima, poezijom koja otkriva tajanstveni duh Istoka, i sevdahom duboko utkanim u kulturnu baštinu ovog podneblja - pružiti posjetiteljima jedinstveni umjetnički doživljaj.

Za uvertiru u ovaj glazbeno-scenski spektakli koji kroz svjetovni sevdah i duhovne stihove priča jedinstvenu priču o ljubavi pogledajte televizijski spot Elmine interpretacije najljepše sevdalinke ovdje:

Emina by Musica Sevdah Experience