LISINSKI SUBOTOM

Renata Pokupić nastupa u Zagrebu

11.04.2013 u 14:02

Bionic
Reading

Svjetski poznata mezzosopranistica Renata Pokupić nastupit će u Dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, 20. travnja s početkom u 19.30 sati

Hrvatska mezzosopranistica Renata Pokupić u svijetu je poznata kroz izvedbe glazbe od baroka, klasike do romantičnog repertoara za koloraturni mezzosopran, kao i solo pjesama.

Među njenim nedavnim nastupima odličan je nastup u Kraljevskoj operi Covent Garden, gdje je debitiralai kao Irena u Händelovoj operi 'Tamerlano', a nastupila je i kao Cherubino u Mozartovim operama 'Le nozze' i Dorabella u 'Cosi fan tutte' u Nacionalnoj operi u Washingtonu te Cherubino u Operi Los Angeles.

Pjevala je, također, impresivan oratorijski repertoar (Handal, Mendelssohn, Bach, Mozar) s najznačajnijim dirigentima (Kurt Masur, Yakov Kreizberg, Jeremie Rhorer, Carlo Rizzi, Kent Nagano, John Eliot Gardiner, Emmanuelle Haïm, Fabio Biondi, Kazushi Ono, Carlo Rizzi, Laurence Cummings i Christian Curnyn) i orkestrima (Pariški orkestar, orkestar Beethoven Bonn, Rotterdamska filharmonija, Filharmonija iz Kopenhagena, Škotski komorni orkestar, Minnesota Orchestraal Association i dr).

Predana izvođenju recitala, Renata Pokupić surađuje sa svjetski poznatim pijanistom Rogerom Vignolesom.

Tijekom ove i idućih sezona Renatu očekuju nastupi u Kraljevskoj operi u Londonu, europska i američka turneja u čast Lorraine Hunt Lieberson s Orkestrom doba prosvjetiteljstva i Williamom Christiejem, snimanje za Hyperion i brojni drugi nastupi.

Za svoj umjetnički rad Renata Pokupić nagrađena je mnogim nagradama i priznanjima u Hrvatskoj i svijetu. Godine 2012. Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović odlikovao ju je ordenom Reda Danice hrvatske s likom Marka Marulića za osobite zasluge za kulturu.