ZA SVE KNJIŽEVNE VRSTE

Raspisan natječaj za književnu nagradu 'Neretvanska maslina'

11.04.2018 u 09:29

Bionic
Reading

Južnohrvatski ogranak Društva hrvatskih književnika (DHK) i Gradska knjižnica i čitaonica Metković raspisuju natječaj za književnu nagradu Neretvanska maslina 2018., priopćeno je iz DHK

'Neretvanska maslina' dodjeljuje se za najbolju knjigu (bez obzira na književnu vrstu), njezinu autoru za postignute visoke književne, estetske i umjetničke domete u tematiziranju potrebe očuvanja prirode, kao i tradicijskih, baštinskih vrijednosti bilo kojeg hrvatskog kraja – čime se daje prinos ekološkom načinu života, očuvanju materijalne i nematerijalne baštine hrvatskog naroda te humanizmu kao temeljnom odnosu života na Zemlji.

Nagrada se dodjeljuje za knjigu objavljenu 2017. godine, pisanu hrvatskim književnim jezikom, a sastoji od pisanoga dokumenta, novčanog iznosa, i ekoloških neretvanskih proizvoda: ekstra djevičanskog maslinova ulja i visokokvalitetnog vina.

Nagrada će biti dodijeljena na zatvaranju 10. Neretvanskih pjesničkih susreta 'Maslini u lice' koji će se održati 12.-14. kolovoza u čast Blagdana Velike Gospe.

Natjecatelji trebaju četiri (4) primjerka knjige poslati na adresu: Gradska knjižnica i čitaonica Metković, Ulica kralja Zvonimira 4 (s naznakom: za 'Maslinu'), 

Knjige treba poslati do 1. lipnja.