13. IZDANJE

Moniki Herceg nagrada Na vrh jezika za poeziju, a Luizi Bouaharoua Prozak za prozu

30.03.2018 u 11:17

Bionic
Reading

Žiri u sastavu Kruno Lokotar, Olja Savičević Ivančević i Marko Pogačar po trinaesti put je dodijelio Nagrade Prozak za prozu i Na vrh jezika za poeziju za rukopise autora do 35 godina starosti. Prozak je dobila Luiza Bouaharoua, a Na vrh jezika Monika Herceg

Monika Herceg (1990., Sisak) je studentica fizike na Odjelu za fiziku Sveučilišta u Rijeci. Živi u Zagrebu. Pjesme su joj objavljene u različitim časopisima i na portalima u Hrvatskoj i regiji te na Trećem programu Hrvatskog radija.

Osvojila je nagradu Goran za mlade pjesnike, drugu nagradu na međunarodnom natječaju za poeziju, Castello di Duino 2016. i prvu nagradu na regionalnom natječaju humoristično-satiričnog žanra 'Stevan Sremac' 2017.

Objavila zbirku 'Početne koordinate' (SKUD I. G. Kovačić, 2018.).

Luiza Bouharaoua (1985., Split) diplomirala je kroatistiku i anglistiku na Filozofskom fakultetu. Radi u Skribonautima. Prevodi i piše. Prevela je roman Rachel Kushner 'Bacači plamena' (Profil, 2017.)

Kratke priče objavljivala je u The Split Mindu, Fantomu Slobode i na portalu Kritična masa. Uvrštena je u regionalni zbornik 'Izvan koridora - najbolja kratka prica' (VBZ, 2011.) i antologiju hrvatske mlade proze 'Bez vrata, bez kucanja' (Sandorf, 2012.).

Finalistica je natječaja Festivala europske kratke priče u 2016. i 2017. godini. Dobitnica je nagrade Ulaznica za kratku priču (3. nagrada).