KVAKA 808

Radijska emisija o suvremenoj hrvatskoj književnosti

27.10.2013 u 10:40

Bionic
Reading

Nova radijska emisija o suvremenoj hrvatskoj književnosti i izazovima s kojima se suočava emitira se ove nedjelje od 18 do 19 sati u programu internetskog radija Radio 808

Koliko i što Hrvati čitaju, posuđuju li knjige ili ih kupuju, čitaju li e-knjige, koji su problemi hrvatskog nakladništva, ima li prostora za talentirane debitante i zanimljive knjige iz strane književnosti koje nisu prevedene na hrvatski, tko je izmislio riječ brija i kako se ona proširila te društvene mreže i blogovi u promociji knjige, samo su neke od mnogobrojnih tema kojima će se baviti emisija Kvaka 808.

Nova radijska emisija o suvremenoj hrvatskoj književnosti i izazovima s kojima se suočava emitira se ove nedjelje od 18 do 19 sati u programu internetskog radija Radio 808. Emisija će donositi pregled važnih vijesti na književnoj sceni, intervju s izdavačima i urednicima, Vox populi o poznavanju hrvatske književnosti, a Žargonaut, Izlizane korice i Izgubljeni u prijevodu samo su neke od zanimljivih rubrika. U njoj će se nastojati afirmirati nepoznati autori koji nemaju primjerenu platformu za izričaj i promociju svojih tekstova.

U prvoj emisiji voditeljica Nela Simić razgovarat će s književnicom Jagnom Pogačnik, vlasnikom Caffea u dvorištu Matijom Belkovićem i Sanjom Vučković, voditeljicom Centra za kreativno pisanje.