Od 2. do 5.rujna

Rab Jazz Festival: Kraj ljeta na 'otoku sreće' uz vrhunski glazbeni program

31.08.2022 u 10:04

Bionic
Reading

U okrilju jednog od najljepših hrvatskih otoka, u naručju grada Raba koji je već godinama u samom vrhu turističkih odredišta, od 2. do 5. rujna održat će se 'Rab Jazz Festival'. Ovaj već renomirani festival kraj ljeta slavi uz velikane jazz glazbe i bogati glazbeni program

Već sedmu godinu za redom otok Rab bit će domaćin ovom iznimnom kulturnom događaju, u kojem se zvuk mora spaja s melodijama vrhunskih glazbenika i osvaja rapske pjace, trgove i ulice, a ove godine koncerti će se odvijati na tri prekrasne lokacije - u ostacima crkve sv. Ivana Evanđelista, vrtu Gradske knjižnice te na pozornici Ljetnog kina, stoji u najavi.

'Veselim se i jedva čekam da započne ovogodišnji Rab Jazz Festival. S velikim veseljem radili smo na odabiru programa, koji je i ove godine internacionalnog karaktera. Tijekom četiri dana, posjetitelji će moći uživati u zaista raznovrsnom sadržaju od klasičnih jazz kompozicija do raznih fusiona eksperimentalnog jazza i bluesa. Zaista jedva čekam da Rab živi glazbu ta četiri dana i da se na trgovima u gradu Rabu šire zvuci i note naših ovogodišnjih gostiju', izjavio je Bruno Mičetić, umjetnički direktor Rab Jazz Festa, uoči njegovog sedmog izdanja.

Koncerti počinju svaku večer u 20 sati, a u programu se nalazi ponešto za svakoga.

Ovogodišnji Rab jazz festival otvara Simone Gubbiotti, profesionalni jazz glazbenik koji nam dolazi iz Italije i koji će sa svojim triom promovirati nedavno objavljen album 'Underdogs'. Nakon njega nastupa Doka Z Kaitner sa svojim fusion triom, hrvatski gitarist koji godinama surađuje sa svjetski etabliranim glazbenicima kao što su: Jon Lord, Ian Paice, Roger Glover, Bruce Dickinson, Voices of Rainbow te Concerto For Grooup and Orchestra.

Subotnja večer počinje nastupom vrsnog  trubača Roberta Mikuljana i njegovog Quinteta koji će promovirati svoj album “Internal Walk”. Nakon njega nastupa Quartet Pavle Jovanovića, koji svira originalnu glazbu ukorijenjenu u jazzu s raznim utjecajima, od free jazza pa sve do metala.

U nedjelju će večer otvoriti Branko Bogunović Pif, legendarni zagrebački gitarist koji je ostavio neizbrisiv trag s mnogim ostvarenim suradnjama u povijesti glazbene scene ovih područja te koji već godinama njeguje finger style, a na festivalu će promovirati svoje originalne skladbe. Istu večer će nastupati i poznati riječki nagrađivani klavirski virtuoz Zvjezdan Ružić. Zvjezdan će predstaviti svoj projekt 'Pianotron' i promovirat će svoj posljednji album 'Inspiration'.

Zadnji dan festivala nastupit će slovenski pijanist svjetskog glasa koji u svojoj karijeri ima impozantne suradnje, pijanistički virtuoz Renato Chicco sa svojim triom te Jazz Orkestar Hrvatske Ratio Televizije s Brunom Mičetićem kao gostom solistom.