NSK NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

Prosurfajte najživahnijom hrvatskom knjižnicom na webu

18.11.2013 u 14:29

Bionic
Reading

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu proslavlja godinu dana svog bloga, a tom prilikom obavijestili su nas i o prisutnosti na brojnim društvenim mrežama pa nemojte propustiti popratiti što rade i objavlju od Pinteresta koji je posebno zanimljiv do Facebooka, Twittera i ostalih mreža

Potaknuta uspješnim predstavljanjem na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Youtube, Pinterest, Linkedin, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu prije godinu dana pokrenula je svoj blog. Otvaranjem toga novog komunikacijskog kanala prema korisnicima i široj javnosti stala je uz bok brojnim nacionalnim i inim knjižnicama u Europi i svijetu, koje su prepoznale predstavljački potencijal ove popularne online publikacije.

U godinu dana postojanja blog NSK donio je niz članaka vezanih uz događanja u Knjižnici, građu iz njezina fonda, usluge koje pruža svojim korisnicima, a tematski se nastojao dotaći i tema zanimljivih širem kulturnom prostoru. Slobodnijim diskursom, za koji je karakteristično ispreplitanje faktografije i zanimljivosti vezanih uz nju, djelatnici Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pripovijedali su „priče“ iz svoje perspektive, uključujući u njih znanje, iskustvo i istinski entuzijazam.

Statistika pokazuje da su se objave na blogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu čitale na gotovo svim kontinentima svijeta (osim Afrike i Antarktike). Najčitaniji članak bio je onaj vezan uz obljetnicu smrti Tatjane Blažeković, „Tatjana Blažeković – legenda hrvatskoga školskog knjižničarstva“ (3. studeni 2013.), a po broju posjeta stranici prate ga „Priča o straničniku“ (28. listopada 2013.) i „Dani poslije Noći knjige“ (25. travnja 2013.).

Uz obljetnicu bloga najavili su i novu kategoriju objava, ujedinjenih pod nazivom Informacijske tehnologije.