SVEČANOST U ŽUPANJI

Proglašeni laureati 18. Festivala glumca

24.05.2011 u 08:44

Bionic
Reading

Svečanom dodjelom nagrada najboljim glumcima te šokačkim mjuziklom 'Bećarske vatre', redatelja Himze Nuhanovića u izvedbi županjskoga KUD-a 'Kristal', u Županji je završen 18. Festival glumca, tijekom kojeg je od 14. do 23. svibnja u Županji, Vinkovcima, Vukovaru i Iloku izvedeno 20 kazališnih predstava iz prošlogodišnje hrvatske kazališne produkcije.

Najboljim glumicama proglašene su Nataša Janjić za ulogu u predstavi 'Tartuffe' zagrebačke 'Gavelle' i Ljiljana Bogojević za ulogu u predstavi 'Breza' HNK Varaždin.

Nagradu za najboljega glumca dobili su Rene Medvešek za ulogu u monodrami 'Kontrabas' Teatra Exit te Siniša Popović za ulogu u predstavi 'Tko je srušio berlinski zid' zagrebačkih Histriona.

Najboljim mladim glumcem proglašen je Mladen Kovačić za ulogu u predstavi '39 stepenica', nastalu u koprodukciji Kazališta Virovitica, koprivničkog Teatra Ludens i Hrvatskog kazališta iz Pečuha. Predstava '39 stepenica' proglašena je i najboljom predstavom u cjelini na 18. Festivalu glumca.

Nagradu za najbolje lutkarsko glumačko ostvarenje osvojio je Pero Juričić za ulogu u predstavi 'Heidi' kazališta Moruzgva iz Zagreba.

Predstave u službenoj konkurenciji ovogodišnjeg Festivala glumca, njih 20, izabrala je festivalska izbornica Zrinka Cvitešić, o najboljima je odlučivao ocjenjivački sud u sastavu Vera Zima, Mira Perić-Kraljik i Joško Ševo. Grad domaćin ovogodišnjega festivala bila je Županja, a glumac domaćin Zlatko Vitez.