FESTIVAL SVJETSKE KNJIŽEVNOSTI

Pročitajte ulomak iz romana Roda Reesa 'PoluSvijet: Proljeće'

14.09.2013 u 08:00

Bionic
Reading

Na tribini Razotkrivanje na Festivalu svjetske književnosti, u ponedjeljak gostuje majstor znanstvenofantastičnog žanra Rod Rees. Ususret njegovu dolasku u Zagreb, pročitajte ulomak iz romana 'PoluSvijet: Proljeće'

Nakon tribine Razotkrivanje, Rod Reese u ponedjeljak sudjeluje i kao gost na okruglom stolu Nove utopije, zajedno s Edom Popovićem i Franjom Janešom

'PoluSvijet: Proljeće' nastavak je uspješnice 'Polusvijet: Zima', majstorske kombinacije znanstvenofantastičnog romana i trilera. PoluSvijet je serija u kojoj uzbuđenja ne nedostaje, a njezin drugi dio svoje će čitatelje držati u napetosti do samoga kraja... i nakon njega.

'Na PoluSvijet, računalnu simulaciju koja se otela kontroli i sve jače prijeti stvarnom svijetu, nastavljaju se navlačiti mračne sjene. U njegovim su virtualnim sferama ostale zarobljene heroine iz prvog nastavka, kći predsjednika SAD-a Norma Williams i Ella Thomas, koja je poslana u PoluSvijet da vrati Normu u stvarnost. U međuvremenu u PoluSvijetu postaje prilično krvavo: vojnici Heydrichova Čvrstoga Rajha paradnim korakom ulaze u Pariz, a odavno zaboravljeno zlo koje predstavlja mitska Lilit iznova se budi.

I dok njezina spasiteljica tone u ponor, Norma Williams predvodi pokret otpora. Izgubljena u noćnoj mori PoluSvijeta, mora se suočiti sa strašnom odgovornošću i izdajom svojih prijatelja. Nema izbora, jer ako ne pobijedi u tom nadnaravnom računalnom svijetu, oba će se svijeta suočiti s pogubnim posljedicama', stoji u opisu sadržaja romana na stranicama izdavačke kuće Fraktura.

Ulomak iz romana koji će privući i čitatelje pravog SF-a baš kao i zaljubljenike u steampunk, pročitajte ovdje