TRAŽE SE RADOVI

Prijavite se za 'Ekstravagantna tijela'

04.05.2013 u 15:28

Bionic
Reading

Festival se ove godine bavi temom starosti, odnosno individualnim iskustvima i društvenim implikacijama tzv. treće dobi. Predstavit će umjetničke radove, filmove, performanse, predavanja i tekstove koji se kritički bave starošću

Ekstravagantna tijela naziv je međunarodnog transdisciplinarnog umjetničkog festivala koji se od 2007. održava svake tri godine, a bavi se načinima na koje društvo određuje granice normalnog i patološkog, bilo da je riječ o tjelesnosti, izgledu, ponašanju, seksualnosti ili životnom stilu.

Tema trećeg izdanja festivala je starost, odnosno individualna iskustva i društvene implikacije tzv. treće dobi. Bit će održan u zagrebačkoj galeriji Klovićevi dvori u listopadu ove godine.

Festival Ekstravagantna tijela: Ekstravagantne godine pitanje starosti prepoznaje kao ono koje čini vidljivim pretpostavke na kojima se temelji suvremeno društvo i kao mjesto s kojeg se otvara mogućnost za njegovu kritiku. Društvu opsjednutom natjecanjem i profitom starost suprotstavlja sporost, minimalnu proizvodnju i konzumaciju, mogućnost analize i refleksije.

Mladom, energičnom i konstantno uljepšavanom i pomlađivanom tijelu, starost suprotstavlja tijelo koje se sve više udaljava od ideala zdravlja i ljepote, a koje, međutim, i dalje može biti izvor užitka i zadovoljstva.

Festival će predstaviti umjetničke radove, filmove, performanse, predavanja i tekstove koji se kritički bave starošću, uzimajući u obzir razgranatost podtema i implikacije koje one podrazumijevaju - od ekonomije, zdravlja, demencije, dokolice, ljepote, samoće, dosade, ljubavi, seksualnosti, smrti, do znanstvenih inovacija u produženju života, proteza, regenerativne medicine i pitanja besmrtnosti.

Prijave primaju na e-mail natjecaj@kontejner.org, prijavnici koju možete naći na www.kontejner.org ili poštansku adresu:

Kontejner
Kvaternikov trg 2
10 000 Zagreb

Natječaj je otvoren do 3. lipnja. Obavijest o rezultatima dobiti će oni koju su prošli natječaj, i to do 15. lipnja