KULTNI FESTIVAL

Pričigin na otocima: Pogledajte kako su pisci pričama razgalili Cres i Lošinj

03.03.2024 u 19:41

Bionic
Reading

Ovog vikenda na Cresu i Lošinju započeo je novi ciklus Pričigina na otocima, ispostave kultnog splitskog festivala pričanja priča

Program Pričigin na otocima donosi na otočke sredine kvalitetan kulturni sadržaj izvan turističke sezone i povezuje ih mostom usmene književnosti, navode organizatori.

Postavu koja je nastupila na Lošinju i Cresu činili su Ivana Bodrožić, Zoran Maljković, Jelena Miholjević, Ivica Prtenjača i Ankica Tomić, uz moderaciju Patricije Horvat.

U Malom Lošinju program se održao u caffe baru Utopija, a u Cresu u Palači Moise, pred mnoštvom zainteresiranih slušača. Kao i obično na Pričiginu, vladala je vedra atmosfera i publika je razdragano pozdravila sve priče.

  • +10
Pričigin na Cresu i Lošinju Izvor: Pričigin / Autor: Bojan Purić

Ove godine program je obogaćen radionicom pisanja za srednjoškolce, koju je u Malom Lošinju vodio romanopisac Marinko Koščec uz sudjelovanje spomenutih pisaca i spisateljica. Osim toga, u oba je grada održano prijepodnevno druženje autor(ic)a s publikom.

Festival se održao zahvaljujući pokroviteljima Gradu Cresu, Turističkoj zajednici Grada Malog Lošinja i Jadranki turizam d.o.o.