GOLDONI U RIJECI

Premijera 'Umišljene bolesnice' u režiji Saše Broz

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 24.10.2012 12:29
  • Objavljeno 24.10.2012 u 11:06
Umišljena bolesnica

Umišljena bolesnica

Izvor: Promo fotografije / Autor: Hnk Ivan pl. Zajc

Prva ovogodišnja premijera Talijanske drame, Goldonijeva komedija 'Umišljena bolesnica' u režiji Saše Broz, bit će izvedena 26. listopada u riječkom HNK Ivana pl. Zajca

Glavna uloga Rosaure, mlade, pomalo razmažene kćeri bogatog Pantalonea, dodijeljena je Leonori Surian koja glumi da je bolesna jer je zaljubljena u svog liječnika. Splet komičnih situacija dovodi do razrješenja njene 'umišljene bolesti' tek kada Rosaura konačno dobije ono što je htjela - doktora.

Hnk Ivan pl. Zajc

Hnk Ivan pl. Zajc

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Redateljici Saši Broz ovo je prva suradnja s HNK Ivana pl. Zajca. Predstava je koncipirana kao generalna proba, tako da je Goldonijeva priča isprepletena nizom privatnih situacija glumaca koji tumače Goldonijeve uloge.

'Umišljena bolesnica', koju je Carlo Goldoni napisao 1750. godine, jedna je od šesnaest komedija koje je autor napisao u tijeku jedne sezone da bi izazvao venecijansku publiku, koja je prethodne godine izviždala njegovu komediju 'Sretni nasljednik'. 'Umišljena bolesnica' nije nikada bila prikazana na hrvatskom jeziku, ali je imala nekoliko sretnih izdanja u Talijanskoj drami.

Redateljica je Saša Broz, a glume Bruno Nacinovich, Leonora Surian, Elena Brumini, Toni Plešić, Giulio Settimo, Giorgio Amodeo, Rosanna Bubola, Giuseppe Nicodemo, Elvia Nacinovich, Miriam Monica i Alida Delcaro

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi