FILM ZVONIMIRA JURIĆA

Premijera 'Kosca' napunila Europu

14.02.2015 u 07:56

  • +10

Premijera filma Kosac

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Kinorama

Bionic
Reading

U prepunoj dvorani zagrebačkog kina Europa, ovoga je petka održana svečana premijera dugometražnog igranog filma 'Kosac', redatelja Zvonimira Jurića. Premijernom zagrebačkom projekcijom filma najavljena je kino distribucija koja kreće od 19. veljače

Na premijeri su bili redatelj Zvonimir Jurićs ekipom filma i snažna glumačka postava predvođena Ivom Gregurevićem, Lanom Barić, Igorom Kovačem, Zlatkom Burićem – Kićom i drugima.

Iznimno suptilnom mozaičnom strukturom 'Kosac' predstavlja tri priče koje se događaju u jednoj noći u izoliranom hrvatskom selu i međusobno su povezane postupno gradeći realističnu sliku života radnika u poljoprivrednom kombinatu Ive, ali i čitavog kraja, koji je, jednako kao Ivo, ostao zaustavljen i zarobljen ratom.

Kosac je nastao u produkciji Kinorame i slovenskog Foruma Ljubljana, a nacionalna distribucija odvijat će se u okrilju 2i Filma. Razvoj i proizvodnju prodržali su Hrvatski audiovizualni centar te europski fondovi Media i Eurimages. Od 19. veljače film će se moći vidjeti u odabranim CineStar kinima, a nakon toga i u mreži neovisnih kinoprikazivača.