DRUGO IZDANJE

Predstavom Mani Gotovac otvoren Kotar fest

23.07.2013 u 15:32

Bionic
Reading

Predstavom 'Pričaj mi o Gorkome' Mani Gotovac, izvedenom u velikoj dvorani Radničkog doma u Delnicama, otvoren je drugi po redu Kotar fest

Delničani su s veseljem dočekali nedjeljnu predstavu 'Pričaj mi o Gorkome' Mani Gotovac. Velika dvorana Radničkog doma u Delnicama bila je puna gotovo do posljednjeg mjesta.

Otvaranje drugog Kotar festa vodio je umjetnički voditelj Matija Kezele. U kratkom govoru predstavio je tim Kotar teatara i zahvalio svima bez čije pomoći produkcija šestodnevnog festivala ne bi bila moguća.

Uslijedilo je i obraćanje gradonačelnika grada Delnica Ivice Kneževića koji je istaknuo važnost festivala za ovu regiju te podržao održavanje i narednih godina. Grad Delnice i tim Kotar teatara svjesni su potencijala festivala i zajedničkim će snagama raditi na povratku kulture i turizma u ove krajeve.

Hana Hegedušić, Judita Franković i Robert Plemić glavni su protagonisti ove dojmljive predstave. Rijetka priča o 30-godišnjoj žudnji i trogodišnjoj ljubavi koja je prebrodila sve uspone i padove te koja je intenzivna i prilikom jednostavnih telefonskih razgovora. Gorki i Mani naučili su nas da život počinje u 50-ima, a prestaje u 40-ima.

U sklopu Kotar teatra održana je dobrotvorna utrka i Park rock koncert.

U narednih četiri dana, koliko još traje festival, posjetitelje očekuju poznate predstave i brojne umjetničke radionice, ali i sasvim poseban chill out day u parku Kralja Tomislava.