JOŠ UVIJEK MLADA

Predstavljena nova knjiga Žuži Jelinek

05.05.2010 u 21:45

Bionic
Reading

Knjiga 'Žene osvajajte...' modne kreatorice i kolumnistice tjednika 'Gloria' Žuži Jelinek, u kojoj su objavljene njezine 64 izabrane kolumne, predstavljena je večeras u Židovskoj općini u Zagrebu

Knjigu je objavila zagrebačka nakladnička kuća 'Znanje', a predstavili su je urednica ljubavnih romana tjednika 'Glorije' Ivanka Vranković, glavna urednica 'Glorije' Dubravka Tomeković-Aralica te predsjednik uprave EPH Ninoslav Pavić

Napomenuvši da su u knjizi objavljene izabrane Žužine kolumne od 2008. do početka 2010., Vranković je rekla da mnogi misle kako je ta knjiga napisana za žene, no ona je isključivo napisana za muškarce.

'Napisala je i izgovorila mnogo toga na račun muškaraca, ali i žena, no uvijek ističući, bez imalo srama - da muškarce voli te da bi bez njih svijet bio užasno dosadan', kazala je. Istaknula je da kod Žuži Jelinek oduševljava njezin naglašen životni optimizam te je, za razliku od mnogih, otvoreno pisala o seksu za jednu noć, ne ljubavi i sl.

Pavić i Tomeković-Aralica naglasili su da ovaj tjedan izlazi 800. broj 'Glorije' te da je Žuži Jelinek jedina suradnica koja u tom tjedniku piše kolumne od prvog broja. Pavić je ocijenio da je ona u svojim kolumnama često i skandalizirala tzv. građansku publiku svojim seksualnim nazorima.

'Svaka žena treba jednog muškarca, ali nisam rekla uvijek istog', rekla je Žuži Jelinek, zahvalivši svima koji su pridonijeli objavljivanju njezine osme knjige.

U sklopu promocije prikazan je polusatni biografski film 'Žuži', snimljen u produkciji HTV-a.