ulazi u povijest

Predstavljena knjiga 'Vatreni u Katru' sportskog novinara Ivice Pezelja jučer u HND-u

17.05.2023 u 15:54

Bionic
Reading

Pobjedničku kombinaciju ne treba mijenjati. Zato je Zlatko Dalić postao prvi hrvatski izbornik koji je vodio reprezentaciju na dva uzastopna Svjetska prvenstva. I zato je sasvim prikladno da četiri godine nakon svog spisateljskog prvijenca 'Vatreni u Rusiji', prvu knjigu o katarskoj bronci hrvatskih nogometaša napiše baš Ivica Pezelj

Baš kao i naši nogometaši Ivica je ponovno napisao knjigu vrijednu čitanja i čuvanja: i ovo vatreno izdanje predstavlja ponajprije hladnu analizu i podsjetnik na uspjehe nacionalne momčadi, ali i jedinstveni uvid u fenomen hrvatskog nogometa od prvih utakmica reprezentacije početkom 90-ih godina do danas, pa čak i pogled u budućnost.

Na jučerašnjem predstavljanju knjige 'Vatreni u Katru' Ivice Pezelja u Hrvatskom novinarskom društvu okupilo se mnoštvo zaljubljenika i štovatelja hrvatske nogometne reprezentacije prisjećajući se nedavnog trijumfa naših Vatrenih. Puna dvorana i odlična atmosfera za koju su bili zaslužni autor Ivica Pezelj, bivši sportskim novinar i urednik Branko Tuđen, nogometne legende Jerko Leko i Goran Vlaović te moderator Stanko Ružić predstavili su knjigu vrijednu čitanja, knjigu koja ulazi u povijest. Hrvatskoj momčadi uspjelo je ono što rijetko polazi za nogom nacijama s puno više stanovnika. Ova knjiga svjedočanstvo je tog velikog uspjeha.