POMAŽE U RAZVIJANJU KARAKTERA

Predstavljena knjiga 'Od temperamenta do karaktera' Alexandrea Havarda

14.01.2021 u 20:08

Bionic
Reading

Knjiga 'Od temperamenta do karaktera', u kojoj autor Alexandre Havard analizira načine kako prevladati nedostatke svojeg temperamenta i iskoristi njegove jake strane, predstavljena je u četvrtak u splitskoj nakladničkoj kući Verbum

'Alexandre Havard u knjizi 'Od temperamenta do karaktera', upravo objavljenoj u nakladi Verbuma, podrobno opisuje različite temperamente - kolerik, melankolik, sangvinik, flegmatik, te njihove jake i slabe strane', rekao je Patar Balta, glavni urednik Verbuma.

Autor istodobno daje smjernice uz pomoć kojih svatko može odrediti kojemu temperamentu pripada te doznati kako svoj temperament iskoristiti kao snažan poticaj izgradnji istinskoga karaktera temeljena na vrlinama.

'Uvažavajući legitimnu raznolikost našega fiziološkog i psihološkog ustrojstva, Havard pokazuje da temperament kao temeljni, urođeni, a često i nasljedni element ljudske osobnosti koji određuje način na koji reagiramo u različitim situacijama, podupire želju svakoga čovjeka za osobnim razvitkom i postizanjem izvrsnosti i pomaže nam da na tom temelju razvijemo karakter', kazao je Balta.

Ravnatelj Verbuma Miro Radalj ocijenio je da je Havard dao nezaobilazno štivo za svakoga 'tko se želi uzdignuti od temperamenta do karaktera, vladati sobom u istinskoj ljudskoj slobodi i postići osobnu i poslovnu izvrsnost'.

Alexander Havard osnivač je sustava 'kreposnog vodstva'. Rođen je 1962. u Parizu, a diplomirao je na jednom od vodećih francuskih pravnih fakulteta (Sveučilište Paris Descartes). Mnogo je godina radio kao odvjetnik u Europi (Pariz, Strasbourg, Helsinki). Njegove knjige "Kreposno vodstvo", "Stvoreno za veličinu" i "Od temperamenta do karaktera" prevedene su na 20 jezika. Alexander Havard osnovao je 10 vrlih instituta za liderstvo diljem svijeta.