DVOGODIŠNJI PROGRAM

Predstavljen Šerbedžijin studij 'Gluma, mediji, kultura'

  • Autor: Hina
  • Zadnja izmjena 27.05.2011 20:49
  • Objavljeno 27.05.2011 u 20:49
rade šerbedžija

rade šerbedžija

Izvor: Pixsell / Autor: pixsell

Sveučilišni studijski program 'Gluma, mediji, kultura', za koji je Sveučilište u Rijeci prošlog tjedna raspisalo natječaj za upis, predstavljen je na današnjoj konferenciji za novinstvo u Rijeci

Sveučilišni studijski program 'Gluma, mediji, kultura', za koji je Sveučilište u Rijeci prošlog tjedna raspisalo natječaj za upis, predstavljen je na današnjoj konferenciji za novinstvo u Rijeci.


Sveučilišni poslijediplomski specijalistički studij dvogodišnji je program namijenjen stručnom usavršavanju u glumi, medijima i kulturi, a održavat će se u Rijeci. U četiri semestra isprepleću se teorija i praksa, a polaznici će slušati kolegije kao što su glas, gluma, kako čitati dramski tekst, glumac kao glazbenik, filozofija umjetnosti te glumac i koreografija. Nakon prve - zajedničke godine, na početku druge godine studenti se opredjeljuju za glumu ili za medije i kulturu.

Pokretač studija, glumac Rade Šerbedžija rekao je da će na studiju raditi dva tipa predavača - oni koji će voditi kolegije i predavati te gostujući predavači - glumci i redatelji koji će držati radionice.

Među predavačima će biti Rade Šerbedžija, koreograf Staša Zurovac i glumac Aleksandar Cvjetković, a gostovanje su dosad najavili glumci Amanda Plummer, Vanessa Redgrave, Liam Neeson i redatelj Peter Medak. Amanda Plummer sudjelovala je na današnjoj konferenciji za novinstvo.

Na studij će se upisati do 15 studenata, a prijave se primaju do 15. kolovoza. Prijamni ispit sastojat će se od pisanja eseja i audicije. Upisati se mogu studenti sa završenim četverogodišnjim sveučilišnim dodiplomskim studijem ili preddiplomskim i diplomskim studijem u skladu s bolonjskom shemom studiranja, sa znanjem engleskog jezika.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi