CABARET O POPADIĆU

Predstava za smij i suze: Održana premijera 'Ča je život vengo'

28.11.2023 u 14:22

Bionic
Reading

Proteklog vikenda je u prepunoj dvorani Hrvatskog doma Split održana premijera cabaret predstave 'Ča je život vengo'

Predstava je inspirirana pjesmama, reportažama i prozom legendarnog Momčila Popadića. Čuješ li me je l’ ti drago, Ne budi me mati, Reci mi tiho, tiho, Adio kumpanji, Imala je lijepu rupicu na bradi... nazivi su pjesama čije stihove potpisuje veliki Momčilo Popadić.

Svaka Popina pisana forma bila je jedno malo putovanje, na kojem bi se na kraju, vrlo često, smijali sebi samima. U svakom kutku njegove kreacije, stajao je čovjek koji samo jednu želju ima - da svoju zvizdu slidi. Popinih aforizama i dosjetki još se tu i tamo sjetimo, no pjesme poput Oprosti mi pape ili Skitnica, i danas su nam na usnama i nerijetko nas sjete da život nije ništa drugo vengo fantažija, stoji u priopćenju.

Publika je pjevala sve pjesme od prvog takta, na nekim recitalima je bilo dosta i suza i smijeha pa su glumci na kraju izvedbe ispraćeni stajaćim ovacijama.

Ovaj izvrsni show u izvedbi Marjana Nejašmića Banića, Bojana Brajčića i Petra Salečića možete vidjeti premijerno već ovu nedjelju, 3. prosinca u 20 sati, u Komedijinom Klubu Kontesa, a prvu reprizu u Maloj dvorani Vatroslav Lisinski, 22. prosinca također u 20 sati.