IZLOŽBA U KICU

Pogledajte seriju modnih fotografija Ane Mihalić

17.12.2012 u 14:34

Bionic
Reading

U srijedu 19. prosinca 2012. u 20 sati, u Foto galeriji KIC u Zagrebu otvara se izložba 'Mijena' Ane Mihalić

Serija modnih fotografija 'Mijena' istražuje suodnos tijela, prostora i ploha u začudnom ambijentu praznog bazena. Ana Mihalić gradi ambivalentnu priču koja s jedne strane počiva na mimikriji tijela, odjevnih predmeta i okolnog prostora, ali istovremeno stvara osjećaj nemira i nelagode suptilno prenesenog gestama, pokretima i izrazom lica modela.

Ana Mihalić rođena je 1987. godine u Zagrebu. Završila je preddiplomski studij snimanja i trenutno je apsolventica diplomskog studija fotografije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Sudjelovala je na nekoliko radionica iz snimanja i fotografije pod vodstvom renomiranih umjetnika Billa Butlera, Olivera Stapletona, Paolo Cascio-a, Willie Ostermana, Marcusa Doyle-a...

Bila je finalistica fotografskog natječaja Rovinj Photodays 2011. Predstavljena je kao autor na portalu Suvremena hrvatska fotografija. Nekoliko serija njenih fotografija uvršteno je u fundus Muzeja grada Zagreba i Muzeja za umjetnost i obrt. Sudjelovala je u više grupnih izložbi, te je samostalno izlagala u Zagrebu, Osijeku, Varaždinu i Samoboru.

Izložba je otvorena do 19. siječnja 2013.