TRI GALERIJE

Pogledajte radove s godišnje izložbe članova HDLU

Godišnja izložba članova Hrvatskog društva likovnih umjetnika

Godišnja izložba članova Hrvatskog društva likovnih umjetnika

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Godišnja izložba članova Hrvatskog društva likovnih umjetnika otvoren je u Domu hrvatskih likovnih umjetnika do 26. kolovoza.
Goran Stanzl/PIXSELL

Goran Stanzl/PIXSELL

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Duga tradicija održavanja Godišnje izložbe članova Hrvatskog društva likovnih umjetnika nastavlja se i ove godine prezentacijom presjeka recentnog stvaralaštva aktera hrvatske umjetničke scene.

U tri galerijska prostora Doma hrvatskih likovnih umjetnika, Galerija Bačva, Galerija PM i Galerija Prsten, ova će revijalna izložba posjetiteljima prezentirati raznolika likovna i medijska ostvarenja, koja se kao i prošle godine organiziraju u tematske cjeline, temeljene na izabranim radovima.

Vođene prošlogodišnjim iskustvom, radovi nastali uglavnom klasičnim tehnikama prezentirani su ugalerijama Bačva i Prsten, dok su radovi novomedijske prakse predstavljene u Galeriji PM.

Unatoč konstantnim kritikama na račun kvalitete i šarolikosti recentnih izložbi članova HDLU-a, smatraju kako je svaka Godišnja izložba prilika da se sagleda trenutačna situacija i da se iz tog presjeka nešto novo nauči kako bi buduće izložbe bile što reprezentativnije i kvalitetnije. Kako bi se izgradili ili nadograđivali estetski kriteriji, nužno je da se u trenutačnim okolnostima sagledaju i usporede radovi koji su izvrsni i oni koji se izvrsnošću baš i ne mogu pohvaliti.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi