SNIMANJE U TOKU

Pogledajte kako je Besson od Velesajma napravio ratno Sarajevo

14.07.2015 u 14:40

  • +3

Snimanje filma Luca Bessona

Izvor: Pixsell / Autor: Borna Filic

Bionic
Reading

Filmski set za potrebe snimanja filma Luca Bessona 'Jezero' (The Lake) postavljen je na istočnom ulazu Zagrebačkog velesajma koji je pretvoren u ratno Sarajevo

Riječ je o visokobudžetnom akcijskom filmu o mornaričkim komandosima koji pokušavaju riješiti davno zaboravljenu tajnu i pritom na dnu jezera otkrivaju sanduke u kojima su skrivene zlatne poluge. Slavni Francuz Luc Besson koscenarist je i producent na filmu koji režira Steve Quayle, stalni suradnik Jamesa Camerona. Glavne uloge igraju Sullivan Stapleton (300: Uspon carstva), Charlie Bewley (Sumrak saga) i Diarmaid Murtagh. Jednu od uloga igra i J. K. Simmons, dobitnik Oscara za najbolju sporednu mušku ulogu u filmu 'Ritam ludila'.

Snimanje u Hrvatskoj počelo je 17. lipnja na više lokacija te predstavlja najambiciozniji projekt koji se ove godine snima kod nas. Polovicu ekipe čine hrvatski filmski djelatnici (scenografi, snimatelji/koordinatori kamere, direktori filma 1. i 2. ekipe, vođe snimanja) poput Ive Hušnjaka, Mirka Pivčevića, Sanjina Krapineca i Zdravka Madžarevića, a neke od značajnijih uloga u filmu igrat će i hrvatski glumci Marko Cindrić, Denis Brižić i Petra Vukelić. Za potrebe filma bit će angažirano i preko tisuću statista, a servisnu produkciju u Hrvatskoj vodi produkcijska kuća Pakt Media.

Nakon Hrvatske snimanje se nastavlja na Malti, a premijera filma planira se na ljeto 2016. godine.