MISLI PROSTOR

Pogledajte instalaciju Kristine Lenard u Laubi

21.11.2011 u 15:24

Bionic
Reading

U sklopu projekta Misli prostor/Think Space u Laubi je postavljena site specific instalacija Kristine Lenard

Projekt Misli prostor/Think Space usmjeren je poticanju dijaloga između svjetski poznatih i priznatih autora te velikog broja stručnjaka i studenata arhitekture, dizajna, humanističkih znanosti i umjetnosti iz cijeloga svijeta kroz formu natječaja.

U sklopu projekta, Kristina Lenard je u prostoru Laube prvi puta napravila 'site-specific' instalaciju odnosno rad koji će se moći vidjeti u svojoj originalnoj formi na licu mjesta. Lenard je u dosadašnjem radu gradila instalacije u studiju te ih kasnije fotografirala i izlagala u formi fotografija unutar lightboxa.
Instalacije su pritom služile samo i isključivo kao objekt za fotografiranje.

Propitivanju odnosa između fotografske slike i njezine stvarnosne reference, posvetila se tijekom izložbe 'Fotosinteza', održane u Galeriji Galženica 2007. godine.

'Za razliku od ranijih radova Kristine Lenard, instalacija predstavljena u Laubi simultano daje na uvid i kadrirani prizor u crnom zrcalu, kao analogiju fotografskoj slici i njezinu referencu u stvarnosti. Riječ je o pažljivo aranžiranom kućnom bilju i mahovini, koji bi u svom odrazu trebali simulirati pravi prirodni pejzaž', kazao je o izložbi Marko Golub.

Kristina Lenard završila je Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu. Izlagala je na dvadesetak samostalnih i skupnih izložaba u Hrvatskoj, Sloveniji, Japanu, Austriji, Njemačkoj i Švedskoj. Dobitnica je dvije stipendije (Kulturkontakt u Austriji i Stipendija Mino u Japanu) i Nagrade publike na 9. trijenalu hrvatskog kiparstva 2006. godine.