TEATAR ULYSSES

Pogledajte fotografije s probe Euripidove drame Bakhe u režiji Lenke Udovički

30.06.2018 u 20:38

Bionic
Reading

28. kolovoza na Malom i Velikom Brijunu, u sklopu 18. sezone Teatra Ulysses, održat će se premijera Euripidove drame 'Bakhe' u režiji Lenke Udovički

Teatar Ulysses 18. sezonu otvorit će 13. srpnja koncertom Rade Šerbedžije uz pratnju Zapadnog kolodvora, a do 28. kolovoza na Malom i Velikom Brijunu taj će ambijentalni teatar punoljetnost proslaviti uz nekoliko gostovanja, niz repriza uspješnica iz prošlih sezona te premijerom Euripidove drame 'Bakhe' u režiji Lenke Udovički.

Na predstavljanju predstave i govoreći o programu Teatra Ulysses, umjetnička direktorica Lenka Udovički izdvojila je novu produkciju toga teatra, starogrčku tragediju 'Bakhe' čija će premijera biti 28. srpnja, koju postavlja kao 'suvremeno dubinsko putovanje u prirodu čovjeka, obilježenu vječnim sukobom apolonskog i dionizijskog načela, razuma na kojem je uspostavljena zapadnjačka civilizacija i iskonskih nagona, strahova i potreba'.

'Sve se više okrećem Grcima koji su pisali o svemu onome što nas nekako i dan danas muči i s čime se borimo; sva ta neka božanstva koja su u nama i koja nas razdiru, a koja se, pokazuje se, i nakon nekoliko tisuća godina dobro drže – još nismo prevladali probleme koji su mučili i Grke', rekla je Udovički.

To joj je dosad druga režija slavnog starogrčkog dramatičara, koji se uglavnom bavio ženama, jer 'u ono doba kazalište je bilo ozbiljan poligon propitivanja kuda ide zajednica, kuda ide čovjek, što je priroda, što je čovjek, odnos društva prema prirodi, prema božanstvima'.

'U vrijeme uzvišene demokracije žene su nestale iz javnog života i oduzeto im je priznanje i moć, a Euripid je u svojim brojim komadima govorio upravo o tome', napomenula je redateljica.

Pogledajte fotografije s probe predstave Bakhe.

  • +21
Proba predstave Bakhe redateljice Lenke Udovički. Izvor: Pixsell / Autor: Sandra Simunovic