udruga 'Šapa u srcu'

Podržite napuštene životinje kupovinom kalendara na kojem su radili sjajni domaći ilustratori

12.12.2023 u 12:50

Bionic
Reading

Kao i prošle godine, u božićno vrijeme izašao je humanitarni kalendar za 'Udrugu Šapa u Srcu - Ogulin' koja brine za više od 100 napuštenih pasa i isto toliko mačaka. U projektu je sudjelovalo 13 poznatih domaćih ilustratorica i ilustratora koji su donirali svoje radove i tako omogućili izradu kalendara

Udruga za zaštitu životinja "Šapa u srcu – Ogulin" od 2013. godine brine o napuštenim psima i mačkama na području Ličko-senjske, Karlovačke, Zagrebačke i Primorsko-goranske županije. Aktivno radi na zbrinjavanju, udomljavanju i liječenju njihovih životinja. Trenutačno je u azilu više od 100 napuštenih pasa i isto toliko mačaka.

Svim ovim životinjama, pretpostavljate, treba stalna pomoć u vidu donacija koje se troše na hranu, dekice, igračke, veterinara ili veterinarske troškove i sl., a nabavci navedenog možete pridonijeti kupovinom humanitarnog kalendara.

Projekt pomoći azilu putem kalendara na kojem su radili sjajni domaći dizajneri i dizajnerice osmislila je Maja Radišić, a u dizajnu kalendara pomogao joj je riječki kreativac i dizajner Leo Kirinčić. Dizajneri i dizajnerice koji su svojim radovima sudjelovali u izradi kalendara su: Rina Barbarić, Tina Božan, Srđa Dragović, Andrej Drožđan, Klasja Habjan, Dora Kasun, Agata Lučić, Apolonija Lučić, Oleg Morović, Marin Remić, Klara Rusan, Hana Tintor i Mate Žaja.

Papir za kalendar je sponzorirala Igepa Plan d.o.o. (Munken Lynx 240g), tisak Smak Press, a doradu Tisak PDF d.o.o. Cijena kalendara iznosi 25 eura i cijeli iznos od prodaje donirat će se udruzi. Prošle godine - poručuje organizator humabnitarne akcije - skupilo se preko 32.000,00 kn, što je jako pomoglo udruzi i napuštenim životinjama.

Inače, humanitarnih kalendara je samo 300 - riječ je o limitiranom izdanju - a ove godine tu je i novi format kalendara (14,5x20,0cm), koji može razveseliti neki intimniji kutak vaše sobe ili radnog stola.

  • +2
Humanitarni kalendar 'Šapa u srcu' Izvor: Licencirane fotografije / Autor: n.n.

Kalendar možete naručiti na https://www.sapausrcu.hr, preuzeti ih možete na nekoliko lokacija na području Zagreba i Rijeke, a može ih se poslati i poštom na željenu adresu. Kalendari će biti spremni za slanje i preuzimanje sredinom prosinca, upravo na vrijeme za božićne poklone, dodaje organizator humanitarne akcije.

Iz "Udruge Šapa u Srcu - Ogulin" zahvaljuju dizajnerima i poručuju da naručite svoj kalendar i tako pomognete njuškicama u ovo blagdansko doba godine.

Udruga za zaštitu životinja 'Šapa u srcu – Ogulin' Izvor: Licencirane fotografije / Autor: n.n.