L-FEST U ZAGREBU

Počinje festival lezbijskog stvaralaštva

09.11.2012 u 11:33

Bionic
Reading

Treći L-fest održat će se od 15. do 18. studenog u Zagrebu, a program otvara mračni kabaret 'Zora svjetlucajućih pervertita' koji izvode gošće i gosti iz Slovenije

'Cilj nam je predstaviti umjetnički rad kojim se promovira lezbijski aktivizam. Kroz razne aspekte kulturno-zabavnog programa želimo ukazati na nedovoljnu vidljivost lezbijki, ali i generalnu diskriminaciju svih manjinskih skupina u društvu', izjavile su organizatorice festivala, članice lezbijske grupa Kontra.

Ovogodišnji program donosi niz zanimljivosti: tribine o književnosti i filmu, koncerte bendova 'U pol 9 kod Sabe' i 'Drvena Marija', zatim buvljak u kojem će se nuditi 'kolačići i proricanje lezbijske sudbine', a posjetitelji ove godine mogu uživati i u putujućoj izložbi fotografija pod nazivom 'Lezbijke i kućni ljubimci'.

Festival otvara 'perverzni i mračni kabaret', predstava 'Zora svjetlucajućih pervertita' (Somrak bleščavih sprevržencev), u četvrtak, 15. studenog od 20 sati u Mochvari.

Sami izvođači najavljuju predstavu:

'Zora svjetlucajućih pervertita, koja dolazi iz malog mjesta Pakao na južnoj polutki Venere, putujuća je kabaretska predstava koja zabavlja partijanere od Xilgoba u dalekom sazviježđu Andromede pa sve do vrućeg i egzotičnog planeta Merkura.

U suradnji s koreografima sa Zemlje, Međugalaktičkim zombijima (koji se u različitim trenucima neočekivano pojavljuju), Sablasnom princezom, Bradatom ženom, Zemaljskim Društvom vampirske nadmoći, posmrtnom i vječno sjajećom Marie Curie, Lubiana Gay BDSM Radionicom i Tiffany teatrom i nakon duge i uspješne intergalaktičke turneje, ne mogu dočekati da zabave prokleto gledateljstvo na Zemlji.'