REKVIJEM ZA Z.

Plesom protiv prolaznosti

30.05.2014 u 14:20

Rekvijem za Z.

Izvor: Promo fotografije / Autor: Zagrebački plesni ansambl

Bionic
Reading

Plesna predstava 'Rekvijem za Z.' Zagrebačkog plesnog ansambla koreografkinje Snježane Abramović Milković bit će premijerno izvedena u sklopu Tjedna suvremenog plesa u ZeKaeM-u, 3. lipnja u 21 sat

Nova plesna predstava Zagrebačkog plesnog ansambla nastala je iz intimne potrebe koreografkinje Snježane Abramović Milković da postavljanjem prolaznosti na scenu pokuša dokučiti kako se s tom prolaznošću možemo nositi izvan nje.

'Rekvijem za Z.' na pozornici sukobljava dva svijeta, svijet svakodnevice koji je ispunjen metaforičkim ludilom dnevnog ritma te svijet u kojem je ta logika zaustavljena i zamijenjena radom na dubinskim odnosima.

'Dva plesača i četiri plesačice tako nam se predstavljaju kao bića koja svakim pokretom postaju sve krhkijima, ali koja istovremeno, zahvaljujući jedni drugima, uspijevaju pronaći novu snagu za nove pokrete. Tražeći odgovore na pitanja o vlastitim i tuđim nestalnostima, nestajanjima, odlascima, nemoćima... otkrivajući da ispod površina frenetičnosti postoje slojevi bliskosti do kojih se nije uvijek najlakše probiti', stoji u najavi predstave.

Koncept i koreografiju potpisuje Snježana Abramović Milković.

Sukreatori i izvođači su Petra Chelfi, Martina Nevistić, Petra Valentić, Ognjen Vučinić, Nika Lilek i László Takács. Dramaturginja je Jasna Žmak, kostimografkinja Kristina Jakovac Bangoura, a za glazbu je zaslužan Uroš Petković