FORMAT, PROCES I DIJALOG

Platforma HR 16. put širi prostore plesa u Hrvatskoj

24.04.2015 u 15:26

  • +16

Počela Platforma.hr

Izvor: Promo fotografije / Autor: Tomislav Sporiš

Bionic
Reading

Međunarodni festival koji promovira i prezentira hrvatske, balkanske i europske mlade i afirmirane plesne autore u osam festivalskih dana, sve do Svjetskog dana plesa 29. travnja, donosi ukupno 17 predstava, od čega 15 praizvedbi

U duhu dosadašnjeg rada i djelovanja ovaj respektabilni Festival nastavlja svoju transformaciju, preispituje različite načine procesa i prezentacije te umjetnicima otvara novi prostor. Kroz projekt TASK koji je postao glavni sadržaj Platforme HR u fokus se postavljaju format, proces i dijalog

Platforma HR u svom 16. izdanju okreće se svojevrsnom riziku zbog nepredvidljivosti umjetničkih rezultata koje će prikazati, što predstavlja izazov za cijeli autorski tim festivala koji će do samog otvaranja s umjetnicima graditi taj isti sadržaj.

Novitet je Kidsforma, mini festival za djecu i mlade. Ona slijedi i nastavlja se na iskustva Platforme HR, a u svom programu sadrži edukaciju, izvedbu i stvaralaštvo za djecu i mlade uz dijalog. U suradnji s Klikerom, prvom hrvatskom platformom koja potiče razvoj plesa za mladu publiku na području cijele Hrvatske i projektom Generator, kolaborativnom platformom za razvoj plesnog kazališta za djecu na Balkanu, u središte pažnje stavljaju se djeca.

Kao i do sada, u suradnji s dvanaest gradova iz cijele Hrvatske 29. travnja projektom Go Out And Dance obilježit će se Svjetski dan plesa cjelodnevnim programom na Trgu Petra Preradovića. U jednom trenutku plesači i koreografi će se zaustaviti u istome trenutku kako bi obilježili Svjetski dan plesa i zajedništvo koje je potrebno za napredak.

Uz spomenute programe održat će se radionice suvremenog plesa, projekcije filmova, Pop Up performansi, Kritički parkour, razgovori s publikom, tribine i različiti popratni programi. Bogato, raznoliko i neizvjesno - prema riječima umjetničke direktorice Tamare Curić i direktorice Larise Navojec.

Program 16. izdanja festivala Platforma HR pogledajte na službenim stranicama festivala