RAD MIHAELA KOLARIĆA

Ovo je pobjednički plakat za Frakturin Festival svjetske književnosti 2020.

  • Autor: T.Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 27.05.2020 10:59
  • Objavljeno 27.05.2020 u 10:59
tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Fraktura

Rad Mihaela Kolarića, studenta četvrte godine Slikarskog odsjeka Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, pobijedio je na natječaju nakladničke kuće Fraktura za vizualno rješenje Festivala svjetske književnosti 2020, koji će se održati od 6. do 12. rujna.

Nakladnička kuća Fraktura i Akademija likovnih umjetnosti u Zagrebu četvrtu godinu zaredom proveli su natječaj za oblikovanje plakata za Festival svjetske književnosti.

'Unatoč prekidu redovite nastave zbog pandemije i potresa u Zagrebu, studenti i profesori Akademije, čija je zgrada i sama teško oštećena potresom, odazvali su se natječaju u velikom broju, kao sudionici i mentori', ističu iz Frakture.

Tehnika za izradu plakata bila je potpuno slobodna uz nekoliko obaveznih elemenata s informacijama o ovogodišnjem, 8. Festivalu svjetske književnosti, koji će se održati u Zagrebu od 6. do 12. rujna.

'Među brojnim kvalitetnim radovima istaknula su se brojna rješenja kojima su studenti različitih godina i odsjeka odgovorili na zahtjeve natječaja, ali i reagirali na suvremeni trenutak', napominju iz Frakture.

Kao najbolji rad odabran je plakat Mihaela Kolarića, studenta četvrte godine Slikarskog odsjeka Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Prvonagrađenom autoru dodijelit će se novčana nagrada, a njegov rad naći će se na svim vizualnim materijalima Festivala. Druga nagrada pripala je Ani Despot (3. godina, Odsjek za animirani film i nove medije ALU), a treća Nikoli Grabovcu (4. godina, Grafički odsjek ALU).

2. nagrada - Ana Despot

2. nagrada - Ana Despot

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Fraktura

3. nagrada - Nikola Grabovac

3. nagrada - Nikola Grabovac

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Fraktura

Uz troje nagrađenih studenata, na natječaj je svoje radove poslalo još trinaest kandidata: Ana Čobanković, Ella Đurđević, Ljubica Golubić, Agata Lučić, Maja Maar, Josipa Marijanović, Petra Matković, Ksenija Mlinar, Ana Pintarić, Marina Popović, Josip Rončević, Filip Stolnik i Antonella Šantek.

Nagrađene radove izabrao je žiri u sastavu: izv. prof. art. Natalija Nikpalj, izv. prof. art. Alen Novoselec, doc. art. Maja Rožman, doc. dr. art. Miran Šabić, te direktorica Frakture Sibila Serdarević i programski direktor Festivala svjetske književnosti, glavni urednik Frakture Seid Serdarević.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!