od 7. do 10. srpnja

Otvorene prijave za 20. Tabor film Festival

25.03.2022 u 12:45

Bionic
Reading

Otvorene su prijave za 20. Međunarodni festival kratkometražnog filma Tabor Film Festival, koji će se održati od 7. do 10. srpnja, a u sklopu festivala prvi će put biti organizirana i edukativno-profesionalna rezidencija za mlade filmaše pod nazivom TaborPRO

Na natječaj za prijavu filmova u međunarodnoj i domaćoj konkurenciji natjecateljskog programa Festivala mogu se prijaviti filmovi u trajanju do 30 minuta u kategorijama igrani, dokumentarni, animirani i eksperimentalni film, kao i filmovi hibridnog žanra, nastali nakon 1. siječnja 2020. godine, a natječaj će biti otvoren do 25. travnja ove godine.

Kao i svaki put dosad, filmovi u dva natjecateljska programa, domaćem i međunarodnom, konkurirat će za nagradu Veronikina lubanja te za novčane nagrade.

Novost Tabor Film Festivala pokretanje je edukativno-profesionalne platforme TaborPRO, prve takve umjetničke i edukativne prakse u Krapinsko-zagorskoj županiji, usmjerene na umrežavanje i usavršavanje zajednice mladih filmaša, ali i šire publike svih dobnih skupina. Koordinatorica platforme bit će diplomirana filmska dramaturginja, redateljica i scenaristica Anita Čeko, aktivna članica Saveza scenarista i pisaca izvedbenih djela te Kinokluba Zagreb.

Ove će godine Tabor na pet dana postati profesionalna regionalna rezidencija za odabrane studente završnih godina akademija iz regije, s naglaskom na temi razvoja profesionalnog kratkometražnog filma nakon završetka školovanja, a i ovaj je natječaj otvoren do 25. travnja.

Uz brojne filmove, Tabor Film Festival i ove će godine ponuditi popratne programe, poručuju  organizatori – produkcijska kuća Sabmarine, a održat će se uz podršku Hrvatskog audiovizualnog centra te uz pomoć Muzeja Hrvatskog zagorja, Krapinsko-zagorske županije, Općine Desinić i drugih partnera.