RIJEŠENO PITANJE PROSTORA

Otvara se studij plesa na Akademiji dramske umjetnosti

17.07.2013 u 15:57

Bionic
Reading

Danas je i službeno potvrđeno kako se otvara se preddiplomski (BA) sveučilišni studij plesa pri Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Nastava će se odvijati u zagrebačkom Plesnom centru Tala

Nakon dugogodišnjih nastojanja te proteklih mjeseci neizvjesnosti da se odsjek pokrene, Zagreb će od jeseni dobiti preddiplomski sveučilišni studij baletne pedagogije i suvremenog plesa (izvedbeni i nastavnički smjer).

Kontaktirali smo Andreju Jeličić, predstojnicu Odsjeka za ples na ADU, koja nam je potvrdila tu informaciju te objasnila da će ADU potpisati ugovor sa zagrebačkim Plesnim centrom Tala, gdje će se odvijati nastava.

'Odsjek plesa najmlađi je odsjek na Akademiji dramske umjetnosti. Njegovim osnivanjem i pokretanjem redovitih trogodišnjih preddiplomskih studijskih programa suvremeni ples (izvedbeni i nastavnički smjer) i baletna pedagogija učinjen je povijesni iskorak za plesnu umjetnost i obrazovanje u Republici Hrvatskoj jer je po prvi puta omogućeno visoko obrazovanje za plesne umjetnike i stručnjake.

Uzbudljivi izazov praktične provjere načela i sadržaja plesnih programa u njihovom početnom razdoblju provodit će, uz nastavnike i suradnike, prve generacije studenata i time započeti kontinuirani proces njihovog daljnjeg razvoja i usavršavanja', stoji na službenim stranicama ADU u Zagrebu.

Više info o studiju i upisima potražite ovdje