dirljive objave

Oproštaj od Ivice Kunčevića: 'Gore vas čekaju brojni dubrovački gospari, od Đela preko Jupe do gospara Grbića…'

07.07.2022 u 16:09

Bionic
Reading

Odlazak čuvenog kazališnog redatelja ostavio je prazninu na umjetničkoj sceni. Brojni poznati na društvenim se mrežama opraštaju se od njega dirljivim riječima

'S tugom u srcima opraštamo se s velikim redateljem Ivicom Kunčevićem, koji je zadužio generacije kazališnih umjetnika i ostavio neizbrisiv trag u povijesti dubrovačkog teatra. Nek mu je laka hrvatska zemlja. Počivao u miru', stoji u objavi Kazališta Marina Držića.

Gradonačelnik Dubrovnika, Mato Franković istaknuo je kako je 'otišao još jedan velikan, gospar Ivica Kunčević'.

'Polako jedan po jedan othode gospari, ljudi koji su obilježili Dubrovačke ljetne igre. Ivica Kunčević dao je svoj trajni pečat Ljetnim igrama, a posebno mi je drago što smo mu prošle godine dodijelili nagradu za životno djelo. Adio Vam, gospar Ivica! Gore Vas čekaju brojni dubrovački gospari od Đela preko Jupe do gospara Grbića i mnogih drugih koji su sada već vremešnog starca, Dubrovačke ljetne igre stvarali. Neka Vam je laka hrvatska gruda', stoji u njegovoj objavi na Facebooku.

I glumac Maro Martinović na svom je Facebook profilu posvetio status velikom redatelju. 'Tuga velika, umro je gospar Ivica Kunčević, veliki redatelj i prijatelj, Bog mu dao vječni pokoj!', poručio je Martinović.

Hrvatska pijanistica i pjesnikinja Ivana Marija Vidović također se od Kunčevića oprostila riječima: 'Dragi, nadareni rođače, hvala za sve. Počivajte u miru Božjem'.