We're ok

Oni su najveća tajna hrvatske indie glazbe: Sleepyheads se vraćaju novim singlom, najavljuju i album

22.07.2022 u 11:32

Bionic
Reading

Krajem 2015.godine Sleepyheads su objavili hvaljeni album prvijenac 'The Swirling Thoughts Of...', a zatim su nestali sa scene. Konačno se vraćaju

Sleepyheads se vraćaju! Krajem 2015.godine Sleepyheads su objavili album prvijenac "The Swirling Thoughts Of...". Ta zbirka melodičnih gitarskih pjesama o ljubavi i životu je polako ali sigurno pronalazila put do publike ali i kritike, te je krajem godine završila visoko na ljestvicama najboljih albuma 2015. godine, a Sleepyheadsima donijela titulu najveće tajne hrvatske indie glazbe.

Nakon što su idućih godina promovirali album diljem Hrvatske i svojim srčanim i iskrenim svirkama postali koncertna atrakcija, Sleepyheads nestaju sa scene.

No, godine 2019. Sleepyheads konačno ulaze u studio Kramasonik gdje pod budnim okom starog znanca Hrvoja Nikšića snimaju novi materijal. Miksanje albuma i produkciju radi Mark Mrakovčić i nakon dvije pandemijske godine, album je konačno završen.

"We're ok" ime je novog albuma Sleepyheadsa i na njemu se nalazi deset pjesama. "We're ok" kao odgovor na "Gdje su Sleepyheads? Nema albuma, nema koncerata. Je l' im se nešto dogodilo?"

"We're ok" kao odgovor/mantra na sve što se događa oko nas u zadnje vrijeme. "We're ok" kao okej smo, ali zapravo nismo. Pjesma kojom Sleepyheads najavljuju novi album je ujedno i prva pjesma na albumu, zove se "Sail On" i jedna je od četiri pjesme s albuma na kojoj gostuje Emil Andreis na klavijaturama. Sail on to the top of the mountain kao poziv na zaron u drugi album Sleepyheadsa.

Izvor: Društvene mreže

Pjesmu slušajte na svim digitalnim servisima OVDJE.