Rujan u Zagrebu

Omiljeni ulični festival stiže: Evo gdje i kada ćete moći uživati u njemu

13.09.2022 u 09:03

Bionic
Reading

Ovogodišnji Kulturan ulični festival došao je do sredine svoga putovanja. Još polovina cirkuske torte čeka na nasmijana lica dva nova zagrebačka kvarta na 4. Kulturnom uličnom festivalu

U prvoj polovici KUF je razveselio više od 500 stanovnika Centra, Botinca i Utrine. Pretvorio je parkove i trgove u pozornice te magično promijenio svakodnevicu stanovnika i slučajnih prolaznika, stoji u najavi.

Ono što posjetitelje očekuje u nadolazeća dva vikenda rujna su dva nova kvarta i osam novih cirkuskih predstava.

Program u nastavku.

Ideja Kulturnog uličnog festivala nastaje je kao odgovor na potrebu da ljudi, obitelji koje žive van centra grada i nisu u mogućnosti posjetiti događanja u samom centru Zagreba, dobiju priliku doživjeti radost umjetnosti pod vlastitim balkonom a i na taj način ne troše novce na prijevoz te čuvaju okolinu. Također tu je i želja za povezivanjem i oživljavanjem susjedstva kroz pomno osmišljena kulturna događanja koja donosi cirkuska umjetnost i glazba.

KUF je primjer da pozornica može biti bilo gdje, a i da svi imaju pravo na umjetnost. Kulturan Ulični Festival organizira Cirkorama – udruga koja godinama promovira i razvija suvremeni cirkus i uličnu umjetnost kroz raznovrsne programe. Ulaznica za KUF je dobra volja a ukoliko možete i želite nagradite ulične umjetnike kojom kunom u njegov osebujni šešir..

KUF je podržan od strane Grada Zagreba – gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo, Turističke zajednice Grada Zagreba, Ministarstva kulture i medija RH, te Zaklade Kultura nova.

PROGRAM KUF PO KVARTOVIMA 2022:

KNEŽIJA / Park Hrvatskog proljeća /

17. rujan SUBOTA

18:00 Tetar CIRKUS Punkt i Cirkus Kolektiv: Flip Flop

Izvode: Mirta Lučin Žižić, Lidija Kraljić, Marijana Matoković

Tri umjetnice u potrazi za načinom kako spojiti dvije oprečne postavke, a to su: za akrobata je pad potencijalno poguban a za klauna prostor za kreaciju i povezivanje s publikom. Flip je naziv koji se koristi u akrobatskom svijetu a flop u klaunovskom. Kad se to dvoje spoji dobije se Flip Flop -otvarajući mogućnost poigravanja riječima ali i korištenje japanki (flip flops) kao rekvizita.

19:00 Krumppir: Elektroklaun

Izvodi: Devadip Circo

Show koji uspješno spaja ples, žongliranje, komediju i ljubav!

18. rujan NEDJELJA

18:00 Cirkultura & Loop cirkus: Grand Hotel Cirkus Cabaret

Izvode: Tatajana Taja Vuletić, Diana Fureš, Matija Vuletić i Aleksandar Đikić

Osoblje hotela i slučajni gost u vrtoglavoj cirkuskoj vožnji bez kočnica. Na opće iznenađenje publike i osoblja, gost je potpuno švorc! Kako bi uspio odsjesti u Grand Hotelu, morat će biti spreman na svakakve sulude kompromise, da bi se

19:00 La Mañosa: South winds

Izvode: Camila Muñoz, Felipe Sandoval

Ulična predstava koja donosi žongliranje, monocikl i akrobacije. Izvođači nas pozivaju na putovanje puno smijeha, neizvjesnosti i iznenađenja inspirirano, njihovim korijenima i putovanjem kao izvođača u stalnoj potrazi za svojom suštinom i autentičnošću.

PREČKO/ Park Emila Cosseta /

24. rujan SUBOTA

17:30 Antuntun: Klaun Ludek

Izvodi: Zoran Vukić

Klaun Ludek je poznat po svojoj osebujnosti, ali i uključivanju publike u predstavu punu smijeha, radosti i ludosti. Bit će tu uspona i padova, ali i transformacija osjećaja i žongliranja.

18:30 Cirk POzor: Niske pobude i visoke pete

Izvodi: Nikolina Majdak

Ulični šou kao i svaki drugi - malo trčanja ukrug, korak naprijed, dva nazad, malo vikanja i nadvikivanja, malo šarma i namigivanja, malo vatre i žongliranja, ruže i visoke pete. Sreća i veselje.

25. rujan NEDJELJA

17:30 Triko cirkus teatar: Šluškinje

  • Izvode: Ivana Bešker i Iva Peter-Dragan
  • Glazbenik: Tomo Šošić
  • Režija: Iva Peter-Dragan
  • Dramaturgija: Marija Antić

ŠLUŠKINJE - predstava za van. Inspirirana Genetovim klasikom, naše Šluškinje muče isti problemi, iste dvojbe, isti strahovi i iste čežnje.... Svaka želi biti viša, svaka zasjati na tronu...

18:30 Teatar Cirkus Punkt: Generacija XYZ

Izvode: Marijana Matoković, Lidija Kraljić i Ivana Pedljo

U predstavi 'Generacija X Y Z' koja se bavi temom generacija, pratimo tri mlade djevojke iz različitih generacija te njihove brige i nesigurnosti koje su nekad različite, a nekad iste.

'Generacija X Y Z' predstava je koja spaja glumu, fizički teatar, ples, parkour i akrobacije i time je jedinstvena ovakva predstava za sve uzraste.

Cijeli program pratite na web stranici

http://cirkorama.org/hr/kulturan-ulicni-festival-kuf/

Organizator zadržava pravo izmjena programa uslijed neočekivanih okolnosti i vremenskih nepogoda.