PICASSO, MUNCH I HIRST

Olimpijske igre u Londonu obilježit će kultura

  • Autor: S. F.
  • Zadnja izmjena 07.03.2011 13:12
  • Objavljeno 07.03.2011 u 11:58
pablo picasso

pablo picasso

Izvor: Sipa Press / Autor: sipa

Da će Olimpijada u Londonu biti veliki mamac za ljubitelje kulture, potvrđuju najnovije informacije iz galerija Tate koje pripremaju izložbe Picassa, Moneta i Edvarda Muncha

Neke od najatraktivnijih događanja pripremaju galerije Tate Modern i Tate Britain. Tate Modern ugostit će prvu veliku retrospektivu kontroverznog Damiena Hirsta, od 5. travnja do 9. rujna 2012. Izložba će okupiti neka od najpoznatijih Hirstovih djela iz privatnih zbirki i muzeja, poput njegova čuvena morskog psa u formaldehidu, djela nastalog prije 20 godina i brojna druga.

Na istom mjestu održat će se i izložba 'Edvard Munch: The Modern Eye' slavnog Norvežanina Edvarda Muncha, od 28. srpnja do 14. veljače. Izložba posvećena istraživanju Munchove opsjednutosti razvojem fotografije i filma u Londonu će po prvi puta ugostiti neka od djela velikog umjetnika.

Muzej Tate Britain donosi izložbu radova oca kubizma Pabla Picassa, a bavit će se istraživanjem njegove povezanosti s Velikom Britanijom i utjecajem na britanski modernizam. Picassova izložba održat će se od 15. veljače do 15. srpnja.

Zanimljivu izložbu priprema i Tate Liverpool. Događanje komparativnog karaktera na jednom će mjestu okupiti djela J.M.W. Turnera, Claudea Moneta i Cyja Twomblyja (22. lipnja - 28. listopada 2012), dok Tate St. Ives u Cornwalla organizira izložbu posvećenu američkom umjetniku Alexu Katzu u povodu njegova 85. rođendana (19. svibnja – 23. rujna 2012).

Galerije Tate prošle je godine posjetilo više od 7,5 milijuna posjetitelja te su po posjećenosti treći po redu muzej na svijetu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!