ONLINE BORAVAK

Oduvijek ste htjeli posjetiti jednu od slavnih 'beskonačnih' soba Yayoi Kusame? Sada možete

09.04.2020 u 11:16

Bionic
Reading

Yayoi Kusama slovi za rock zvijezdu u svijetu umjetnosti, a globalnu su joj popularnost donijele prije svega njene instalacije 'Infinity Mirror Rooms', za koje ljudi čekaju satima kako bi unutra proveli manje od minutu. Sada i vi možete 'uroniti' u jednu od njih, i to na puno duže od standardnih 45 sekundi koliko je inače dozvoljeno

U muzeju Broad u Los Angelesu instalacija japanske umjetnice Yayoi Kusama 'Infinity Mirrored Room - The Souls of Millions of Light Years Away', najveća je atrakcija koju je, a otkako je muzej otvoren u rujnu 2015., posjetilo gotovo dva milijuna ljudi.

Od 13. ožujka, međutim, sobe su za posjetitelje zatvorene, zbog pandemije koronavirusa, ali zato je Broad ponudio mogućnost online obilaska.

'Sada ćete moći vidjeti kako je to biti u 'Infinity Mirrored Room duže od 45 sekundi', najavili su iz Broada projekt kojim posjetiteljima žele pružiti prostor za kontemplaciju, kako navode. Boravak u Kusaminom zvjezdanom svemiru, kojim umjetnica istražuje temu vječnosti, kombiniraju tako muzikom raznih žanrova, od dronea, preko ambijentalne do popa, a potpisuju je glazbenici iz Los Angelesa.

Serijal se emitira putem Instagram TV-a, a dosad je muzej predstavio nekoliko 'epizoda', prilika za ulazak u Kusaminu slavnu sobu.