VIRTUALNI SUSRETI

Održana prva velika online književna večer

31.08.2011 u 08:21

Bionic
Reading

Zahvaljujući suvremenoj tehnologiji, tradicionalne književne večeri više ne podliježu geografskim barijerama već autore iz raznih krajeva dovode u dnevne boravke ljubitelja književnosti

Čak devet književnih klubova ovoga se mjeseca susrelo s Meg Wolitzer, autoricom bestselera 'The Ten-Year Nap' te se umrežilo u jednu od prvih virtualnih književnih večeri takvog tipa.

'Oduševilo me što sam vidjela sve te ljude okupljene širom zemlje', kazala je Wolitzer, koja je govorila o svom posljednjem romanu 'The Uncoupling'. Književnica je kazala da nije znala što očekivati tijekom virtualnog susreta s ljubiteljima književnosti okupljenima u prostorijama klubova od Austina u Texasu do Lortona u Virginiji i Indian Harbour Beacha na Floridi.

Književnu večer održali su koristeći konferencijski poziv putem Skypea, uz moderatoricu Lesley Jane Seymour, urednicu magazina More. Književni klubovi pravo na sudjelovanje izborili su putem natječaja.

Wolitzer i Seymour sjedile su pred monitorima, a razgovor su uživo pratili članovi svih devet klubova. Uz raspravu o knjigama, članovi klubova imali su priliku autorici direktno uputiti svoja pitanja. Zbog toga što su bili u vlastitim prostorijama na koje su navikli, atmosfera je bila mnogo opuštenija i ugodnija nego na tradicionalnim predstavljanjima knjiga, kazala je Wolitzer, dodavši kako je tehnologija otvorila brojne nove mogućnosti za suvremene autore i ljubitelje knjiga.