u zagrebu

Održana premijera filma o palijativnoj skrbi 'Budi uz mene' Irene Škorić

10.07.2023 u 16:10

Bionic
Reading

U petak u Kaptol Boutique Cinema održana premijera dokumentarnog filma o palijativnoj skrbi 'Budi uz mene' redateljice i scenaristice Irene Škorić koji kroz medicinsku, korisničku, njegovateljsku i volontersku prizmu nastoji približiti ovu važnu problematiku širem auditoriju

Palijativna skrb prikazana je u filmu kroz perspektive dionika koji su aktivno uključeni u pružanje skrbi s ciljem osvješćivanja i senzibilizacije javnosti, te prikaza nekoliko ključnih elemenata palijativne skrbi poput holističkog pristupa u pružanju skrbi, uključenosti obitelji i značajne uloge civilnog društva i volontera u osiguravanju adekvatne podrške, stoji u priopćenju.

Film je snimljen u sklopu projekta Zdravstveni opservatorij pod vodstvom Krijesnice – udruge za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima.

Redateljica filma je Irena Škorić, direktor fotografije Raul Brzić, montažer Silvije Magdić, a dizajner zvuka Ivica Drnić. Trailer filma možete pogledati na web stranici Zdravstvenog opservatorija.

Nakon projekcije filma, održana je Tribina o razvoju pedijatrijske palijativne skrbi. Sudionici su bili prof. soc. ped. Gordana Šimunković s Medicinskog fakulteta u Rijeci, koja je glavna autorica smjernica za razvoj pedijatrijske palijativne skrbi, izv. prof. dr. sc. Jasminka Stepan Giljević, dr.med., prim. Pročelnica Zavoda za pedijatrijsku onkologiju i hematologiju s dnevnom bolnicom 'Mladen Ćepulić' i Mirela Stanić-Popović, izvršna direktorica Krijesnice.