u izdanju Petrinih knjiga

Knjiga iz područja popularne psihologije Marka Wolynna

10.07.2023 u 15:30

Bionic
Reading

Upravio je objavljena knjiga iz područja popularne psihologije koja nam otkriva kako nas naslijeđena obiteljska trauma oblikuje i kako okončati taj ciklus, Nije započelo s vama Marka Wolynna u prijevodu Aleksandre Barlović

Depresija. Anksioznost. Kroničan bol. Fobije. Opsesivne misli. Dokaz je uvjerljiv: moguće je da su korijeni tih problema u traumama naših roditelja, baka i djedova te čak prabaka i pradjedova, stoji u priopćenju.

Najnovija istraživanja potvrđuju da se traumatična iskustva prenose na buduće naraštaje i da to emocionalno naslijeđe, skriveno u svemu od ekspresije gena do svakodnevnog jezika, ima znatno važniju ulogu u našem zdravlju nego što se ikada do sada znalo. Gradeći na temelju rada vodećih stručnjaka u području neuroznanosti i posttraumatskog stresa, Mark Wolynn osmislio je pionirski pristup identificiranju i uklanjanju tih naslijeđenih obiteljskih obrazaca.

O autoru:

Mark Wolynn osnivač je i direktor Instituta Family Constellation. Poučavao je na Sveučilištu u Pittsburghu, Zapadnom psihijatrijskom institutu, u Kripaluu, Institutu Omega, Njujorškom otvorenom centru i Kalifornijskom institutu integralnih studija te u mnogim centrima za obuku, klinikama i bolnicama. Njegovi članci objavljeni su u časopisu Psychology Today te portalima Mind Body Green, Mariashriver.com, Elephant Journalu i Psych Centralu, a njegova poezija objavljena je u The New Yorkeru.Živi u oblasti San Francisca.