TREĆE IZDANJE

Nu:Write Theatre Festival u goste dovodi svjetski teatar

13.11.2012 u 11:07

Bionic
Reading

Izvedbom predstave 'Silent' kazališta Fishamble, službeno je započeo treći Nu:Write Theatre Festival

Festival nove drame, pod palicom udruge Festival novog kazališta Zagreb i suorganizatora Kulture promjene SC-a, ove je godine usmjeren na ugošćavanje kazališta koje se bave novim dramskim pismom iz Velike Britanije, Irske, Italije i Srbije te povezivanje domaćih kazališno-scenskih umjetnika s gostima iz inozemstva.

Zagrebačka je publika prvog dana festivala u Velikoj dvorani Teatra &TD ovacijama ispratila dojmljivu prvu izvedbu i tako Ircima iskazala toplu dobrodošlicu, a Pat Kinevane tri puta je puta izlazio na poklon.

Priča je to koja isprepliće estetiku nijemog filma podsjećanjem na najpoznatije uloge Rudolpha Valentina osobnom ispoviješću lika Tina McGouldriga o tome kako je izgubio posao, novac, ugled, najmilije te s puno humora i empatije tematizira mnoge osjetljive teme, poput mentalnog zdravlja i života na ulici.

Ostalih festivalskih dana očekuje nas mjuzikl u izvedbi Johna Hintona, 'Ragnarok: The Weird of the Gods', zatim talijanska trupa Babilonia Teatri s predstavom 'Made in Italy', svjetska premijera teksta Luke Barnesa 'Scottstown' u izvedbi Asima Ugljena i Karla Mrkše i režiji Morane Foretić te 'Predstava u stanu', drama iz Srbije nastalu po motivima teksta Edwarda Albeeja, koja će se igrati u intimnom prostoru jednog zagrebačkog stana.

Od 12. do 17. studenoga, u sklopu festivala će se sveukupno odigrati četrnaest izvedbi, a program dodatno obogaćuju dvije dramske radionice i javna tribina koje će se održati u subotu 17. studenoga.

Cjelovit program dostupan je na internetskim stranicama.