SLIKOVNICA STRIBOR

Nova biblioteka za najmlađe

21.11.2013 u 16:05

Bionic
Reading

Za sve ljubitelje dječje knjige, nakladnička kuća Znanje zadovoljno pokreće novi projekt, Slikovnicu Stribor

Nakon što je biblioteka Stribor stekla kultni status u domaćoj književnosti za djecu i mlade, u Znanju su odlučili pokrenuti biblioteku za svoje najmlađe čitatelje koja će slijediti istu tradiciju i kvalitetu svoga starijeg brata.

Uz Slikovnicu Stribor najmlađi će čitatelji imati prilike uživati u najljepšim domaćim i stranim tekstovima koje će likovno oblikovati isključivo najbolji hrvatski ilustratori.

Unutar slikovnice Stribor već su objavljena tri naslova.

Slikovnica 'Miševi i mačke naglavačke' objavljena je povodom 40. obljetnice prvog izdanja zbirke pjesama Luka Paljetka, a ilustrirana je u otkačenom i komičnom stilu Ninoslava Kunca.

Ninoslav Kunc, svestrani umjetnik autor je teksta i ilustracija slikovnice 'Stihovita hrvatska priča, razbarušeno veselih i šaljivih rimovanih stihova' koji vode čitatelja na maštovito putovanje kroz hrvatska mjesta i gradove.

I naposljetku, mali čitatelji će uživati i u slikovnici 'Idi pa vidi' koja je nastala prema pjesmama nedavno preminulog pjesnika i pripovjedača Stanislava Femenićakojima je likovni život udahnula ilustratorica Sanja Rešček Ramljak.

Slikovnica Stribor tako pruža mogućnost da se, osim novih naslova, čitaju i lektirni naslovi, poput 'Miševa i mački' i 'Idi pa vidi' u novom umjetničkom ruhu.